Μενού
astynomia - mihani
ΕΛ.ΑΣ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στα χέρια των αστυνομικών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής έπεσε ηγετικό στέλεχος της μαφίας, ο οποίος «ξέπλενε» εκατομμύρια ευρώ για τα καρτέλ της κοκαΐνης.

Οι άνδρες της Δίωξης ντυμένοι με κίτρινα γιλέκα ως καθαριστές του Δήμου κατάφεραν να συλλάβουν τον 52χρονο στη Γλυφάδα, με το Mega να βγάζει στο φως της δημοσιότητας το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης. Όπως έχει καταγραφεί στα εν λόγω πλάνα, ο άνδρας φαίνεται να φτάνει στο πάρκο και οι άνδρες με τα γιλέκα τον ακινητοποιούν.

Η σύλληψη του είναι αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με τις αντίστοιχες ολλανδικές Αρχές. Όπως σημειώνει η Europol, σε σχετική της ανακοίνωση, είχε προηγηθεί μια μεγάλη έρευνα από την ολλανδική Αστυνομία για τις δραστηριότητες του «παράνομου τραπεζίτη» όπως τον χαρακτηρίζει με χώρο δράσης την Ολλανδία. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θεωρείται ύποπτος καθώς «ξέπλενε εκατομμύρια ευρώ σε μηνιαία βάση για εγκληματίες». 

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ. Οι ολλανδικές Αρχές έχουν ζητήσει την έκδοσή του αλλά εκείνος αρνείται και δηλώνει αθώος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, ο 52χρονος «αναζητούνταν με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης ως διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών».

Στην ίδια ανακοίνωση τονιζόταν ότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα προερχόμενα από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων ευρώ, δολάρια ΗΠΑ, δολάρια Καναδά, δολάρια Αυστραλίας, ελβετικά φράγκα, λίρες Τουρκίας, Dirhams Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Rand Νοτίου Αφρικής. Επιπλέον, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.