Μενού
ekav
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Πάγωσε» το πανελλήνιο μετά τον θάνατο 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη. Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της, περίμεναν τρεις ώρες το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο και δυστυχώς τόσο η νεαρή όσο και το έμβρυο δεν τα κατάφεραν.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ υποστηρίζει πως γιατρός προσπαθούσε να επικοινωνήσει με την οικογένεια για να αξιολογηθεί το περιστατικό, τη στιγμή που οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι κάλεσαν 20 φορές.  

«Δεν βοήθησε κανένας. Ήταν 19 χρονών, θα γινόταν για πρώτη φορά μανούλα. Ήταν και οι δύο στη ζωή αλλά είχαν χαμηλό σφυγμό», δήλωσε η ανιψιά της 19χρονης.

Ο θείος της 19χρονης, Πέτρος, μίλησε στο MEGA και υποστήριξε πως η οικογένεια τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ από δύο διαφορετικά κινητά: από το πρώτο έγιναν τέσσερις κλήσεις με την πρώτη στις 10:24 π.μ. και από το δεύτερο δύο κλήσεις με την πρώτη στις 10:58 π.μ. ενώ η απάντηση που πήραν ήταν πως θα στείλουν και πως δεν υπήρχε διαθέσιμο. 

Νέα Μάκρη: «Γιατρός προσπαθούσε να επικοινωνήσει για αξιολόγηση»

Ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ, υποστήριξε μιλώντας στο MEGA πως «έχουν καταγραφεί τα πάντα και οι ώρες και το πόσες κλήσεις έχουν γίνει. Το μοναδικό που ξέρω εγώ είναι πως η πρώτη κλήση είναι τις 10:59 και αναφέρει πως υπάρχει μία έγκυος γυναίκα που δεν έχει τις δυνάμεις της. Εάν έχει γίνει κάποια κλήση που δεν απαντήθηκε τότε θα μπορέσουμε να το δούμε αυτό.

Οι αναμονές στο ΕΚΑΒ είναι πάρα πολλά και οι άνθρωποι εκεί δίνουν μεγάλη μάχη για να ξεχωρίσουν ποια περιστατικά είναι σοβαρά μια ποια όχι τόσο».

«Δεν έχω ενημέρωση για το πότε έφτασε το ασθενοφόρο αλλά αυτό που ξέρω είναι πως η γιατρός προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους συγγενείς ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση. Το πρόβλημα είναι πως στην Αττική επιχειρούν 45-50 ασθενοφόρα επειγόντων ενώ θα έπρεπε να έχουμε 89-90. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε οξυγόνο το ασθενοφόρο γιατί γίνεται έλεγχος και αλλάζονται συχνά οι φιάλες ενώ υπάρχουν και αρκετές μέσα στο ασθενοφόρο», σημείωσε. 

Ισχυρίζονται πως κάλεσαν 20 φορές

Το ΕΚΑΒ διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί αν υπήρξε κακή διαχείριση του περιστατικού με τον θάνατο της 18χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, με τους συγγενείς της κοπέλας επιμένουν ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε αδικαιολόγητα.

«Ήρθες το ασθενοφόρο κατά τις 1:30 αλλά το κορίτσι έφυγε εκείνη την ώρα», είπε η ανιψιά της και ισχυρίστηκε πως κάλεσαν 20 φορές. 

Έρευνα διενεργείται και από το υπουργείο Υγείας, για τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές των ασθενών. Χθες, η είδηση του θανάτου μιας 63χρονης στην Κω που άφησε την τελευταία της πνοή στην καρότσα αγροτικού και σήμερα η 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη για την οποία υπήρξε παρέμβαση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Κάλεσαν ταξί αλλά ο οδηγός αρνήθηκε τη μεταφορά της 19χρονης 

Σύμφωνα με τον ALPHA, οι συγγενείς καταγγέλλουν ότι έκαναν προσπάθειες για μεταφορά της 19χρονης βλέποντας πως αργεί το ασθενοφόρο και κάλεσαν ταξί. Ο οδηγός έφτασε και είδε την κατάσταση της κοπέλας, η οποία ήταν υποβασταζόμενη και κινούνταν με δυσκολία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ταξιτζής είπε δεν μπορώ να πάρει την ευθύνη για να μεταφέρει την 19χρονη ενώ ήταν σε αυτή την κατάσταση και είπε πως είναι καλύτερο να περιμένει το ασθενοφόρο.

Γειτόνισσα του ζευγαριού υποστηρίζει πως άκουσε την κουνιάδα της 19χρονης να λέει στο τηλέφωνο «για όνομα του Θεού σας έχω τηλεφωνήσει από τις 10 παρά πόση ώρα θα κάνει να έρθει το ασθενοφόρο την χάνουμε». 

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.