Μενού
seismografos
Σεισμογράφοι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ισχυρός σεισμός καταγράφηκε στην Αταλάντη στις 15:33 της Πέμπτης (8/6). Σύμφωνα με το σύστημα ενημερώσεων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η ένταση του σεισμού είναι 4,8 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 13 χλμ. νοτιοδυτικά της Αταλάντης και έγινε αισθητός και στην Αττική. Το εστιακό του σεισμούς ήταν στα 13,6 χιλιόμετρα.

Σεισμός τώρα στην Αταλάντη - Η ανάρτηση του Γεωδυναμικού

seismos
Ο σεισμός στην Αταλάντη | Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

 

Λέκκας: «Δεν συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μίλησε στο MEGA για τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ και τόνισε πως δεν συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης.

«Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι έχουμε να κάνουμε αρχικά με ένα σεισμό της τάξης των 5,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκτυο. Μετά υποβαθμίστηκε σε 4,8 Ρίχτερ, δεν είναι το τελικό μέγεθος του σεισμού αυτού», είπε αρχικά ο σεισμολόγος και πρόσθεσε:

«Ο σεισμός είναι κοντά στην Αταλάντη, αλλά δεν συνδέεται με το ρήγμα, το οποίο έχει βαρύ ιστορικό από τον 19ο αιώνα και έχει δώσει σεισμό 7 Ρίχτερ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καταστροφές. Είναι ένα ρήγμα που αντιμετωπίζομε με δέος».

Μάλιστα ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα κοντινό ή εγκάρσιο ρήγμα που απέχει τουλάχιστον 200 χλμ από το ρήγμα της Αταλάντης.

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.