Μενού
nosokomeio
Νοσοκομείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται το 4χρονο κοριτσάκι μετά από δάγκωμα οχιάς στον Βόλο. Συγκεκριμένα, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τον Βόλο στο νοσοκομείο Λάρισας και από εκεί στη Θεσσαλονίκη, καθώς κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στη ΜΕΘ Παίδων.

Το παιδί εμφάνισε αλλεργική αντίδραση στο δεύτερο νοσοκομείο, που νοσηλεύτηκε, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όταν του χορηγήθηκε η πρώτη και δεύτερη δόση του αντιοφικού ορού. Για αυτό το λόγο κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νωρίτερα, σήμερα, όπου νοσηλεύεται πλέον σε σταθερή κατάσταση.

Το χρονικό του δαγκώματος 

Το δάγκωμα του φιδιού σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου στον Βόλο, όταν το κοριτσάκι βρισκόταν με τη γιαγιά του στο κοιμητήριο του Ελευθεροχωρίου και έπαιζε, ενώ η ηλικιωμένη καθάριζε το μνήμα συγγενικού της προσώπου.

Μέσα από τα χόρτα «ξεπήδησε» ένα φίδι, που διαπιστώθηκε ότι ήταν οχιά, και δάγκωσε τη μικρή στο χέρι, σύμφωνα με το gegonota.news, γεγονός που σήμανε συναγερμό στους συγγενείς του παιδιού. Τη μετέφεραν, όπως ειπώθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου του χορηγήθηκε η πρώτη δόση του αντιοφικού ορού, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Ιπποκράτειο.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA