Μενού
fidi
Φίδι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σε καλή και σταθερή κατάσταση βρίσκεται η 4χρονη που την δάγκωσε οχιά στον Βόλο. Όπως ανέφερε ο Χρήστος Τζελέπης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο, το παιδί δεν είναι διασωληνωμένο. «Ευτυχώς μεταφέρθηκε το παιδί από τη Λάρισα στη ΜΕΘ Ιπποκράτειου, είναι σταθερή, καλή κατάσταση, αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένο όπως ακούστηκε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή -την οποία οι γιατροί χορηγούν σε αυτές τις περιπτώσεις- οπότε βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» Ωστόσο, ο κ. Τζελέπης στάθηκε στις σοβαρές ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας υπογραμμίζοντας ότι το Ιπποκράτειο διαθέτει τη μοναδική ΜΕΘ Παίδων στη Βόρεια Ελλάδα με 8 κλίνες.

«Όποτε προκύπτουν τέτοια περιστατικά και είναι γεμάτη η μονάδα, γίνονται διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία ακόμη και στην Αθήνα και αλλού», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι την Τετάρτη συνεδρίασε η ομοσπονδία των συνδικαλιστών στην Αθήνα και θα περιμένουν τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου υπουργού. «Περιμένουμε να ακούσουμε γιατί από λόγια χορτάτοι», δήλωσε.

Παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στην 1η δόση αντιοφικού

Αρχικά, το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και από εκεί στο νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί της χορήγησαν αντιοφικό ορό και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στην παιδιατρική κλινική. Κατά πληροφορίες, η 4χρονη μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Λάρισας και εκεί αποφασίστηκε ότι πρέπει να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε η διευθύντρια της παιδιατρικής, το κοριτσάκι παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στην πρώτη δόση. Κατόπιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας όπου της χορηγήθηκε 2η δόση αντιοφικού, στην οποία παρουσίασε πάλι αλλεργική αντίδραση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε ΜΕΘ.

Πώς τη δάγκωσε η οχιά

Η περιπέτεια για την 4χρονη ξεκίνησε όταν πήγε με τη γιαγιά του στην εκκλησία του χωριού και πήγε να πιάσει το φαράσι με την οχιά να βγαίνει μέσα από τα χόρτα και να την δαγκώνει, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, συνολικά τέσσερις φορές.

«Επειδή ήταν μεσημέρι η γιαγιά το πήγε στην εκκλησία που ήταν πλακόστρωτη και να μην το πάει στην παιδική χαρά που έχει χορτάρια. Και βρέθηκε εκεί το φίδι. Ήταν κρυμμένο σε ένα φαράσι. Το μικρό κάτι έσκυψε να πάρει και το δάγκωσε. Είπε ”γιαγιά κάτι με δάγκωσε’’ και έτρεξε η γιαγιά και είδε το φίδι μετά και έφυγε για το νοσοκομείο» είπε η θεία του 4χρονου κοριτσιού το απόγευμα της Τετάρτης στο Mega.

«Καθάριζε η γιαγιά της αυλή σε μια εκκλησία, πήγε να πιάσει κάτι πευκοβελόνες και ήταν από κάτω. Ήταν στο τσιμέντο. Εκεί που πήγε να βοηθήσει τη δάγκωσε στην παλάμη από μέσα. Μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας στο Βελεστίνο και από εκεί με ασθενοφόρο στον Βόλο. Στη συνέχεια την πήγαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και μετά αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε προς το σώμα» περιέγραψε από την πλευρά του ο πατέρας του κοριτσιού.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA