Μενού
mageiras
Μάγειρας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Εξελίξεις υπήρξαν στην καταγγελία που έκανε ο 22χρονος μάγειρας, ο οποίος υπέστη εγκαύματα σε χέρια και πρόσωπο από καυτό λάδι όσο εργαζόταν σε ξενοδοχείο στα Μάλια της Κρήτης το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιουνίου, καθώς η επιχείρηση αναμένεται να καλύψει τα έξοδα θεραπείας του.

Η μητέρα του 22χρονου περιέγραψε τις στιγμές πανικού, που βίωσε ο γιος της κατά τη διάρκεια του εργατικού ατυχήματος, αλλά και για την εξαπάτησή του σε ό,τι αφορά το κομμάτι του μισθού. Ειδικότερα, μιλώντας για τους πόνους του παιδιού της, είπε ότι «άρχισε να καίγεται και να πονάει, να φωνάζει και πήγε να βάλει κάπου την κατσαρόλα και με το που ακούμπησε την κατσαρόλα στο πάτωμα, η διαφορά θερμοκρασίας παγωμένο – ζεστό έκανε έκρηξη και του ήρθε στο πρόσωπο και τα χέρια. Το παιδί έπαθε πανικό, φώναζε, δεν άντεχε τους πόνους. "Βοήθεια, καίγομαι, πονάω" τους φώναζε και τους ζήτησε να πάει στο νοσοκομείο, γιατί δεν άντεχε τους αφόρητους πόνους».

Η εξαπάτηση στο κομμάτι του μισθού

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο 22χρονος είχε μόλις τελειώσει τη σχολή μαγειρικής και εργαζόταν στο ξενοδοχείο στην περιοχή των Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου ως βοηθός. Η μητέρα του, συνεχίζοντας στο Mega, σημείωσε πως «μας είπαν ότι έψαχναν άτομο για την κουζίνα στα Μάλλια κι ότι θα ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία, που τελικά δεν ήταν. Του είχαν πει ότι θα του έδιναν μισθό 750 ευρώ και δύο μέρες μετά που έπιασε δουλειά του είπαν «ξέρεις, θα σου δίνουμε 500». Αλλά έχοντας το παιδί ανάγκη, έκατσε»,

«Το παιδί είδε κι έπαθε για να μου το περιγράψει, γιατί είχε σοκαριστεί. Ούτε μίλαγε, ούτε τίποτα. Του ζήτησαν να μεταφέρει μία κατσαρόλα με καυτό λάδι για απόριψη στη λάντζα. Το παιδί τους είπε «εφόσον καίει, δεν μπορώ να το κάνω αυτό το πράγμα». Απευθύνθηκε στον β’ μάγειρα που του είχε δώσει την εντολή και του είπε «πάρ’το» – τον έβρισε κιόλας – «και τελείωνε». Παίρνει λοιπόν το παιδί την κατσαρόλα κι όπως περπάταγε να την πάει για απόρριψη χύθηκε πάνω στο χέρι του ποσότητα λαδιού».

Μόλις έπεσε το καυτό λάδι στο χέρι του ο 22χρονος άρχισε να φωνάζει, καθώς οι πόνοι ήταν αβάσταχτοι.

«Θα σου φέρουμε εμείς δικό μας γιατρό»

Περιγράφοντας τις συνθήκες, που σημειώθηκαν μετά το εργατικό ατύχημα, η μητέρα του πρόσθεσε ότι «γύρισαν και του είπαν «μην ανησυχείς, θα σου φέρουμε εμείς δικό μας γιατρό». Πήραν το παιδί και το μετέφεραν σε υποτιθέμενη αίθουσα κλιματιζόμενη, αλλά όμως εκεί ήταν χασαπιό στην ουσία, φυλούσαν τα ωμά κρέατα. Εκεί περίμενε το παιδί μου μέχρι να έρθει γιατρός, υποτίθεται για τα εγκαύματα, για να μην πονάει τόσο. Ήταν, ας πούμε, η πρώτη τους αντιμετώπιση».

Σύμφωνα με την μητέρα του 22χρονου, ο γιος της έμεινε εκεί για μία ώρα. «Μετά του έβαλαν του παιδιού, ας πούμε, την αλοιφή και του λένε «πήγαινε στο δωμάτιο που σου παραχωρεί το ξενοδοχείο, κάτσε δύο μέρες ρεπό και ξαναέλα στη δουλειά» με αυτά τα εγκαύματα».

Δεν την έχουν προσεγγίσει οι εργοδότες

«Μέχρι αυτή τη στιγμή το παιδί μου έχει εγκαύματα β’ βαθμού στο πρόσωπο και τα χέρια. Πονάει, δεν κοιμάται τα βράδια. Αυτοί οι πόνοι που πήρε εκείνη τη στιγμή το παιδί μου, που ήμουν δίπλα και το έβλεπα να τρέμει κυριολεκτικά, δεν ήθελα να το ζήσει καμία μάνα», συμπλήρωσε.

Η μητέρα του 22χρονου τόνισε, καταληκτικά, πως οι εργοδότες του δεν έχουν κάνει καμία κίνηση να τους προσεγγίσουν. Αντιθέτως, τους είπαν να πάνε στο ξενοδοχείο και να μιλήσουν από κοντά, ωστόσο όπως κατήγγειλε η μητέρα του 22χρονου, «όλοι είχαν εξαφανιστεί δια μαγείας».

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA