Μενού
karaibaz
Γιώργος Καραϊβάζ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένσταση για την απόφαση του ΕΦΚΑ, που χορηγεί σύνταξη στην οικογένειά της με την αιτιολογία του εργατικού ατυχήματος και όχι εγκληματικής ενέργειας, έκανε η σύζυγος του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Star, είχε εκδοθεί μία απόφαση από το τμήμα απονομής του ΕΦΚΑ η οποία αναφέρει ότι η «δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν ένα εργατικό ατύχημα. Υπάγεται, συγκεκριμένα, στις διατάξεις του 4611/2019 ως εργατικό ατύχημα».

Τι αναφέρει η σύζυγός του

«Από τον ΕΦΚΑ η κα Φλώρου προσπάθησε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε και αυτό το γραφειοκρατικό κομμάτι, το οποίο προσπάθησε να το επιλύσει τι, έκανε. Πέραν τούτου, όμως, σήμερα οφείλει το ελληνικό κράτος να κατατάξει το έγκλημα του εκεί όπου ανήκει» ανέφερε αρχικά η κα Αλεξανδροπούλου - Καραϊβάζ.

«Σκοτώθηκε ως δημοσιογράφος, και στο πνεύμα της ελευθεροτυπίας και της απονομής δικαιοσύνης το κράτος πρέπει να πάρει θέση σε όλα αυτά. Στο διαδικαστικό κομμάτι έχουν βρει τους φερόμενους ως δράστες, ωστόσο η ηθική δικαίωση τόσο στο παιδί του όσο και σε μένα, στους οικείους, τη μαμά, την αδερφή του είναι να μπει το θέμα στη βάση. Ο Γιώργος σκοτώθηκε ως δημοσιογράφος και με τον μόνο τρόπο που θα μπει θα είναι με απονομή και με κατάταξη του εγκλήματος αυτού σε αυτό το πλαίσιο» πρόσθεσε σχετικά.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και νυν υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε προηγούμενη συνέντευξή του είχε κάνει λόγο για δολοφονία του δημοσιογράφου, και σε καμία περίπτωση για «εργατικό ατύχημα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA