Μενού
sepolia
Σεπόλια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Καταπέλτης» είναι η πρόταση του εισαγγελέα, Γιώργου Νούλη, για την υπόθεση των Σεπολίων, όπου ένα 12χρονο κοριτσάκι έπεφτε συστηματικά θύμα σεξουαλικής κακοποίσης και εκμετάλλευσης. Υπενθυμίζεται πως είχε κάνει εισήγηση για παραπομπή σε δίκη τόσο του Ηλία Μίχου όσο και της μητέρας της ανήλικης.

Στην εισαγγελική πρόταση, που ανέρχεται στις 90 σελίδες, περιγράφεται τόσο ο ρόλος του καταστηματάρχη όσο και του «Μιχάλη», ο οποίος είναι ναυτικός, και της μητέρας της 21χρονης. 

Ο ρόλος του «Μιχάλη»

Ο εισαγγελέας, σε ό,τι αφορά τον ναυτικό «Μιχάλη», εκτιμάει πως είναι ο δεύτερος άνθρωπος που εκμεταλλεύεται σεξουαλικά τη 12χρονη. Ειδικότερα, σημειώνει πως το κορίτσι ήρθε σε επαφή με τον συγκεκριμένο άνδρα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φέρεται, μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, να ήταν αυτός που τις κανόνιζε τα «ραντεβού» μέσω της πλατφόρμας γνωριμίας, αλλά και να την πίεζε να συμμετέχει σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Παράλληλα, σημειώνεται πως διατηρούσε έναν μεσολαβητικό ρόλο στην όλη υπόθεση.

Η μητέρα και η αδιαφορία της

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι τόσο το μικρό κοριτσάκι όσο και τα υπόλοιπα αδέρφια της δεν πήγαιναν καθημερινά στο σχολείο, ενώ η 12χρονη έλειπε σε καθημερινή βάση από το σπίτι και πιο συγκεκριμένα 4 με 5 ώρες.

«Πιθανότατα λόγω της ένδειας που αντιμετώπιζε η πολυμελής οικογένειά της, η μητέρα επέβαλε με διαρκείς επίμονες πιέσεις προς τούτο την κατά το έτος 2022, 12χρονη κοπέλα να επιδοθεί στην ενίοτε επιθετική και με τη συνοδεία μικρότερων αδερφών της επαιτεία, στην πέριξ της οικίας της περιοχή Κολωνού και Σεπολίων προς συλλογή χρημάτων και παράδοσή τους στη μητέρα της, η οποία την πίεζε υπέρμετρα προς τούτο…» αναφέρει ο κ. Νούλης. 

Ο εισαγγελέας επιμένει στην κατηγορία της μαστροπείας για την 37χρονη μητέρα του κοριτσιού. Αν και παραδέχεται ότι πράγματι η μητέρα δεν είχε πλήρη εικόνα και σίγουρα δεν γνώριζε όλα όσα έκανε ο Ηλίας Μίχος στην κόρη της.

Ωστόσο το συγκεκριμένο γεγονός, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν επιδρά στη θεμελίωση της διάπραξης του κακουργήματος της μαστροπείας και από μέρους της μητέρας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «με την εγκληματικά αδιάφορη στάση της (και παρά τις υποψίες που μετά βεβαιότητας της είχαν γεννηθεί και τις ενδείξεις που υπέπεσαν στην αντίληψή της για πιθανή συμμετοχή του παιδιού σε ανήθικες δραστηριότητες από όπου προέρχονταν τα μικροποσά που αυτό κόμιζε, πρωτίστως στην ίδια και στην οικογένειά της) επέτρεψε τον εκμαυλισμό της μικρής, την οποία αποδεχόταν και ανεχόταν, αποβλέποντας ακριβώς στα συγκεκριμένα έσοδα. Αγνοώντας όμως πλήρως και επακριβώς το είδος, το εύρος και τις συνθήκες των ακόλαστων ενασχολήσεων του παιδιού της, όπως επίσης και το πρόσωπο που το παρέσυρε στην πορνεία».

Το μαρτύριο στα χέρια του Μίχου

Ειδική αναφορά στην πρότασή του, η οποία αναμένεται να αποσταλλεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, κάνει στον 57χρονο καταστηματάρχη Ηλία Μίχο και το πώς «μπήκε» στη ζωή της 12χρονης.

Όπως αναφέρει η κατάσταση της οικογένειας της 12χρονης ήταν γνωστή στην ευρύτερη γειτονιά όπως και στον Ηλία Μίχο. Τον Απρίλιο του 2022 ο 57χρονος δέχθηκε την πρόταση της μητέρας της 12χρονης να προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας στο κατάστημά του προκειμένου να εξοφλήσει έτσι τις οφειλές που είχε στον ίδιο.

Η 37χρονη εργάστηκε περιστασιακά για κάποιες ημέρες εκεί, παίρνοντας μαζί της και την 12χρονη κόρη της. Όταν σταμάτησε η μητέρα, η 12χρονη συνέχισε να πηγαίνει μόνη της στο κατάστημα του Ηλία Μίχου.

Το πρόσωπο του Μίχου

Όπως αναφέρει ο εισαγγελέας, η δήθεν ανθρώπινη και προστατευτική συμπεριφορά του 57χρονου προς το κορίτσι αρχικά ήταν ικανή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μητέρας της.

Ωστόσο γρήγορα αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές του προθέσεις. Μετά από μια εβδομάδα υπό το καθεστώς διάφορων απειλών, ο 57χρονος βίασε την 12χρονη.

Ο εισαγγελέας περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς ο 57χρονος ανάγκασε το μικρό κορίτσι και ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί του στο υπόγειο του καταστήματος.

Από εκεί πέρα ξεδιπλώνεται το σχέδιο που υλοποίησε ο Ηλίας Μίχος στήνοντας το δίκτυο μαστροπείας μέσω τις διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών blindchat, τα 2 κινητά τηλέφωνα της 12χρονης (το ένα, iphone, το είχε κάνει δώρο ο ίδιος στο κορίτσι) και την ανταλλαγή μνημάτων μέσω Viber και WhatsApp.

Την εξέδιδε σε οίκο ανοχής

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση ο 57χρονος εξέδιδε την 12χρονη με ραντεβού που έκλεινε με άγνωστους άνδρες σε σημεία όπως στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια και σε ακάλυπτο χώρο κοντά στα ΚΤΕΛ Κηφισού.

Επίσης αναφέρεται ότι ο Ηλίας Μίχος εξέδιδε την 12χρονη και σε οίκο ανοχής στην περιοχή του Κεραμεικού όπου την ανάγκαζε να συνευρίσκεται με 5 άνδρες τη φορά. Όπως τονίζεται αυτό συνέβαινε τις ώρες που 12χρονη πήγαινε δήθεν στο κατάστημα του 57χρονου για να εργαστεί.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA