Μενού
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Λουλούδια και κεριά έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων | ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις, που έκαναν λόγο για «μοντάζ» στο νέο βίντεο, το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, και αποτυπώνονται οι στιγμές μετά τη νέα γυναικοκτονία.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή παρέδωσε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές το σύνολο του οπτικοακουστικού και λοιπού προανακριτικού υλικού, που συλλέχθηκε» αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση για το βίντεο μετά τη γυναικοκτονία της 28χρονης.

«Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με «ανίχνευση κίνησης», δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο» συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, η ΕΛΑΣ.

Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το βίντεο μετά τη γυναικοκτονία

«Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλλοίωση βιντεοληπτικού υλικού σχετικού με τη δολοφονία πλησίον του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, το οποίο προβλήθηκε σε σημερινές τηλεοπτικές εκπομπές, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή παρέδωσε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές το σύνολο του οπτικοακουστικού και λοιπού προανακριτικού υλικού, που συλλέχθηκε.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς και η αντίστοιχη διοικητική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται ομοίως το σύνολο του ανωτέρω υλικού.

Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με «ανίχνευση κίνησης», δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο. Ως εκ τούτου σε μη ειδικούς ή κακόβουλους μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση διακεκομμένης χρονικά  καταγραφής.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης».

Άγιοι Ανάργυροι: Τι δήλωσε η δικηγόρος της μητέρας της 28χρονης

Η Ελένη Τζούλη, δικηγόρος της μητέρας της 28χρονης που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, μίλησε στο Alpha και στην εκπομπή TLive σχετικά με τα δημοσιεύματα, τα οποία έκαναν λόγο για «μονταρισμένο» βίντεο.

«Το υλικό της δικογραφίας στην προανακριτική είναι απόρρητο. Επομένως, εγώ δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω αυτό που είδαμε στο βίντεο. Σ' αυτό το σημείο δεν μπορούν να ενημερωθούν οι ύποπτοι, γιατί φοβάμαι τυχόν εξαφάνιση στοιχείων» διευκρίνισε αρχικά η κα Τζούλη.

«Διενεργείται και θα ζητήσουμε τη διενέργεια κάθε περαιτέρω έρευνας, καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως υπάρχει κενό στο βίντεο. Δεν είναι ολοκληρωμένο, επομένως δεν μπορώ να σας επιβεβαιώσω, καταρχήν, πως αυτό είναι το βίντεο στο φάκελο της δικογραφίας, αλλά μπορώ να σας πω πως θα ζητηθούν εξειδικευμένες ανακριτικές ενέργειες, γιατί δεν πρόκειται για μία απλή γυναικοκτονία, αλλά για ένα κρατικό έγκλημα» συνέχισε η δικηγόρος της μητέρας της 28χρονης.

«Έγιναν παραλείψεις που οδήγησαν στη δολοφονία αυτής της κοπέλας» πρόσθεσε η κα Τζούλη σχετικά με το βίντεο, που ήρθε στη δημοσιότητα λίγο μετά τη γυναικοκτονία της 28χρονης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA