Μενού
astinomiko tmima agioi anargiroi
Το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων | Eurokinissi/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ένα ακόμα βίντεο από το βράδυ της δολοφονίας της 28χρονης έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, έρχεται στη δημοσιότητα και προκαλεί αίσθηση καθώς παρουσιάζει την απάθεια των αστυνομικών μπροστά σε ένα έγκλημα που έχει γίνει δύο μέτρα από το τμήμα.

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, τα πλάνα που εξασφάλισε ο σταθμός, καταγράφουν τις κινήσεις του φρουρού - σκοπού έξω από το Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, του φίλου του θύματος, των αστυνομικών που ενημερώνονται και κατεβαίνουν από το εσωτερικό αλλά και του σκύλου που κάθεται στο φυλάκιο.

Όπως μπορείτε να δείτε στα πλάνα, ο πρώτος που αντιλαμβάνεται τι έχει γίνει είναι ο σκύλος που σηκώνεται από το φυλάκιο και τρέχει δίπλα στη γυναίκα που είναι πεσμένη στο έδαφος.

Στη συνέχεια φαίνεται να βγαίνει ο σκοπός από το φυλάκιο και το σοκαριστικό είναι ότι η δολοφονία έχει γίνει σχεδόν ένα - δύο μέτρα μπροστά του.

Το βίντεο συνεχίζεται και δείχνει τον φίλο της γυναίκας να πηγαίνει - προφανώς σοκαρισμένος - με αργά βήματα και το χέρι στην τσέπη, προς το τμήμα για να ενημερώσει για τη δολοφονία.

Επόμενο πλάνο δείχνει δύο γυναίκες αστυνομικούς να κατεβαίνουν από το τμήμα μετά την ενημέρωση ότι έχει γίνει δολοφονία, με αργά βήματα, τα χέρια στα κινητά και στις τσέπες.

Έγγραφες εξηγήσεις από τους αστυνομικούς

Στο μεταξύ έγγραφες εξηγήσεις πρόκειται να δώσουν οι έξι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων σχετικά με το τι έγινε κατά το βράδυ της γυναικοκτονίας.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες του Open, θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε πέντε ημέρες στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ, για τις παραλείψεις και τις ολιγωρίες τους, που οδήγησαν στη δολοφονία της 28χρονης.

Ειδικότερα, οι έρευνες που τρέχουν, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, είναι δύο: το πειθαρχικό κομμάτι της ΕΔΕ και το ποινικό κομμάτι.

Σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό σκέλος, έχουν κληθεί να δώσουν όλοι οι αστυνομικοί έγγραφες εξηγήσεις, κάτι που σημαίνει ότι όλοι αντιμετωπίζονται από τον Ταξίαρχο ως ύποπτοι και έχουν περιθώριο πέντε ημέρες, βάσει του πειθαρχικού δικαίου, να απαντήσουν εγγράφως για το τι έκαναν και για το τι δεν έκαναν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA