Στη Διονυσίου Αεροπαγίτου βρίσκεται το πιο ακριβό ακίνητο της Αθήνας, σύμφωνα με την εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.
Πρόκειται για ένα πολυτελές κτίριο συνολικής επιφάνειας 2.045 τετραγωνικών μέτρων, με 20 μπάνια, 20 δωμάτια και κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ... 48 εκατομμύρια ευρώ.
Από την ταράτσα του μπορεί να δει κανείς την Ακρόπολη και την Πλάκα και πρόκειται για ένα οικοδόμημα μοναδικής αισθητικής.
Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή «Μακρυγιάννη», μία «ανάσα» από την Πλάκα, το Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο, σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πρωτεύουσας και της Ελλάδας συνολικά.
Ήδη οι τιμές ενοικίασης και πώλησης στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν «εκτοξευτεί» εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ ο τουρισμός και οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν συμβάλει και στην άνοδο των ενοικίων γειτονικών περιοχών, όπως Κουκάκι, Φιλοπάππου, Πετράλωνα, Θησείο, Παγκράτι, ακόμα και σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα.
Γενικότερα, τα ενοίκια στην Αθήνα έχουν ανέβει σε πολύ μεγάλο βαθμό, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στους μόνιμους κατοίκους, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ακόμα και έλλειψη στέγης σε ορισμένες περιοχές λόγω των βραχυχρόνιων μισθώσεων.
Προφανώς ένα ακίνητο ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προορίζεται προς αγορά από εταιρείες real estate και άλλων επενδυτικών ομίλων, αναμφισβήτητα όμως επηρεάζει και τις τιμές των ακινήτων στις γύρω περιοχές.
- Τα απάνθρωπα βασανιστήρια και η άγρια δολοφονία του μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου
- Νεπάλ: στους 162 οι νεκροί από τις σαρωτικές πλημμύρες - Προκλήθηκε σεισμός από την κατάρρευση του παγετώνα
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για 4 περιοχές σήμερα: Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας
- Οικονόμου: Συνεχίζει την πλάκα με το βραχιόλι - Έδωσε πράσινο στον Πιτταρά «για την πρόκριση του Παναθηναϊκού»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.