Μενού
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος | NDPPHOTO
  • Α-
  • Α+

Ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, δήλωσε πως ο εντολέας του δεν αντιμετωπίζει καμία κατηγορία επισήμως και τόνισε πως «δεν λείπει ούτε σεντ» από τις δωρεές που έχουν γίνει.

«Εκείνο που ενδιαφέρει τον κόσμο - και θα έπρεπε να ενδιαφέρει - είναι εάν τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του "Άλλου Ανθρώπου". Με απόλυτη σαφήνεια, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι δεν λείπει ούτε ένα σεντ» είπε ο δικηγόρος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Ο ίδιος λέει να αφήσουμε τον "Άλλο Άνθρωπο" απ'έξω. Εκεί είναι η πεμπτουσία όλου του θέματος. Η αλληλεγγύη, η βοήθεια, ας μην ποδοπατιέται, ας μην λοιδορείται και ας μην λιθοβολείται» ζήτησε.

Σημείωσε πως τόσο το δικό του παράπονο, όσο και του κ. Πολυχρονόπουλου, είναι ότι όλες αυτές τις μέρες δεν έχει γίνει καμία επώνυμη καταγγελία σε βάρος του. «Όλες αυτές τις μέρες γίνεται λόγος για καταγγελίες, δηλώσεις πρώην, νυυ, εθελοντών, εργαζομένων... Επισήμως, δεν υπάρχει ούτε μία κατάθεση».

«Δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ σε δηλώσεις ανωνύμων» εξήγησε ο δικηγόρος.

«Λιθοβολούμε έναν άνθρωπο που αν σε κάποιες εβδομάδες ή μήνες αποδειχθεί ότι αδίκως κατηγορήθηκε, τι θα έχει μείνει; Η λάσπη» παρατήρησε. 

Ερωτώμενος γιατί ο κ. Πολυχρονόπουλος δεν είχε συστήσει ΜΚΟ όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του «Άλλου Ανθρώπου», σημείωσε πως «πριν από λίγες εβδομάδες κατηγορούσαμε τις ΜΚΟ για αδιαφάνεια και δαιδαλώδεις λογαριασμούς. Εμείς έχουμε έναν άνθρωπο που λέει: αν θέλετε να κάνετε συνεισφορές, εδώ είναι οι λογαριασμοί». Όπως προσέθεσε, αυτός ο τρόπος «είναι πολύ πιο διαφανής». 

«Από το 2011, που λειτουργεί "Ο Άλλος Άνθρωπος", δεν λειτουργεί υπό τύπο κρατικής ή άλλης δομής. Είναι μία παρέα ανθρώπων που μαγειρεύει. (...) Ο κ. Πολυχρονόπουλος εξακολουθεί και μαγειρεύει, δεν έχει άλλη δράση, μοιράζει συσσίτια, 3.000 το πρωί και 3.000 το απόγευμα, δεν κάνει κάτι άλλο». 

Καταλήγοντας ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε πως «δεν είναι κατηγορούμενος. Όταν θα κληθεί αρμοδίως θα δώσουμε όλα τα στοιχεία. Αυτός ο άνθρωπος που κάνει έργο, θα αποδοθεί λευκή περιστερά στην κοινωνία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA