Μενού
fotia-pyrosbestiki-pyrosvestiki
Φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει η φωτιά στον Ασπρόπυργο, όπου νωρίτερα σήμερα ακουγόντουσαν εκρήξεις από τα κτίρια της βιομηχανικής περιοχής. Άξιο αναφοράς είναι ότι από την αρχή Μαΐου, στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής έχουν ξεσπάσει 472 πυρκαγιές.

Μάλιστα, το 112 έστειλε πριν από λίγο μήνυμα εκκένωσης της περιοχής του Λόφου Κυρίλλου προς τη Μάνδρα, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λόφος Κυρίλλου απομακρυνθείτε προς Μάνδρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό μήνυμα.

Συνεχείς εκρήξεις από τη φωτιά

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί κτίρια στη βιομηχανική περιοχή στον Ασπρόπυργο, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ακούγονται συνεχείς εκρήξεις.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες σε τρία διαφορετικά μέτωπα.  Το 112 έχει στείλει μήνυμα για εκκενώσεις περιοχών ενώ ένα εργοστάσιο έχει παραδοθεί στις φλόγες. 

Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή είναι αντιμέτωποι με μία ατμόσφαιρα αποπνικτική και οι εξωτερικοί χώροι γεμίζουν στάχτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την 1η Μαΐου 2023 μέχρι και σήμερα στην περιοχή του Ασπροπύργου έχουν εκδηλωθεί 473 πυρκαγιές.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA