Μενού
aggelopoulos
Γκράφιτι | @Geo Koff
  • Α-
  • Α+

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κοσμούσε ένα γκράφιτι του μεγάλου σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, όμως οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν να το σβήσουν. 

Την αντίδραση του καλλιτέχνη που πριν από περίπου ένα μήνα ζωγράφισε γκράφιτι με προσωπογραφία του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου σε τοίχο στο ΑΠΘ προκάλεσε η απόφαση του πανεπιστημίου να σβηστεί η δημιουργία του.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Κόφτης παραδέχεται, μεν, ότι ήταν «παράτυπος» όταν έκανε το γκραφίτι και ότι είναι «αυτονόητο είναι το να μην επιτραπεί να γίνει το πανεπιστήμιο χάος», εντούτοις διαπιστώνει τις ενστάσεις του με την απόφαση της διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Το μόνο που θα κάνω και θα ευχηθώ είναι να δώσει πείσμα αυτό στους απανταχού καλλιτέχνες της πόλης αλλά και της χώρας να αγνοήσουν με πείσμα αυτόν τον ζόφο και να πέσουν με τα μούτρα στην δουλειά, στην όρεξη, στο φως» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Κόφτης.

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος ήταν μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών. Κυριάρχησε στον ελληνικό καλλιτεχνικό κινηματογράφο από το 1975 και μετά, ενώ υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς και ευρέως γνωστούς κινηματογραφιστές στον κόσμο. Ξεκίνησε να γυρίζει ταινίες το 1967. Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και πέθανε το 2012. Κάποιες από τις πιο γνωστές ταινίες του είναι οι Τοπίο στην Ομίχλη, Μία αιωνιότητα και μία μέρα, Ο Θίασος, Το Βλέμμα του Οδυσσέα και Μεγαλέξαντρος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA