Μενού
oliber
Ο Όλιβερ | Twitter
  • Α-
  • Α+

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκι που κακοποιήθηκε και θανατώθηκε στην Αράχωβα τον περασμένο Νοέμβριο. 

Η εισαγγελία Λειβαδιάς άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη, εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου. Αναμένεται να κληθεί σε απολογία το συγκεκριμένο πρόσωπο, η ταυτότητα του οποίου παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Τέσσερις μήνες μετά τον μαρτυρικό θάνατο του Όλιβερ, η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη βρέθηκε στην Αράχωβα και κατήγγειλε πως από την αρχή της έρευνας είχε εντοπιστεί σημείο με οστά και υπολείμματα ζώων, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του χάσκι. 

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, αρκετά από τα οστά έχουν απομακρυνθεί μέχρι σήμερα, ωστόσο υπάρχουν ακόμη στο σημείο. Όπως τόνισε, σε επικοινωνία που είχε με κτηνιάτρους, τα κρανία που υπάρχουν στο σημείο ανήκουν σε σκύλους. 

osta
Οστά | @ALPHA

«Είναι γεμάτο, είναι διάσπαρτα. Και από όσο γνωρίζω τα σκυλιά δεν είναι σαν τις φάλαινες να πηγαίνουν σε συγκεκριμένο σημείο για να αφήνουν την τελευταία τους πνοή. Τροφή για σκέψη και για έρευνα όλα αυτά. Φαντάζομαι ότι με την άσκηση ποινικής δίωξης θα ανοίξει νέος κύκλος έρευνας», είπε η Ρένα Κουβελιώτη. 

«Ο Όλιβερ είχε σπασμένο πλευρό και μώλωπες»

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου αναφερόταν πως ο Όλιβερ δεν κακοποιήθηκε από άνθρωπο και πως η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παρέπεμπε σε επίθεση άλλων ζώων.

Η κτηνίατρος στην οποία ο κηδεμόνας του Όλιβερ τον μετέφερε, Κλεονίκη Τόλα, είπε «απορούσα πως βγήκε αυτό το πόρισμα, ποτέ κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου. Περίμενα ότι θα φανεί η αλήθεια κάποια στιγμή». 

Μιλώντας στον ALPHA, η κ. Τόλα λέει πως «από την αρχή ήμουν αισιόδοξη πως θα φανεί η αλήθεια γιατί τέτοιου είδους αλήθεια δεν μπορεί να καλυφθεί, τα στοιχεία που έχω είναι ατράνταχτα για το τι συνέβη στον Όλιβερ. Πρόκειται για κακοποίηση και δεν αμφέβαλα στιγμή για τα δεδομένα». 

Σύμφωνα με την κτηνίατρο, ο Όλιβερ είχε σπασμένο πλευρό και μώλωπες(υποδόρια αιματώματα) «που γίνονται μόνο με χτυπήματα από αντικείμενα». «Η αλήθεια δεν κρύβεται για καιρό. Αισιοδοξώ πως ο Όλιβερ θα δικαιωθεί και μέσα από αυτό θα δικαιωθούν τα ζώα που κακοποιούνται», σημείωσε. 

Ο κηδεμόνας του Όλιβερ είπε πως είναι συγκρατημένα αισιόδοξος και περιμένει να δικαιωθεί. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA