Ένα σπάνιο στιγμιότυπο κατέγραψαν κάτοικοι στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, όταν ένας νεαρός καρχαρίας εμφανίστηκε να κολυμπά ατάραχος στα ρηχά νερά. Το ζώο παρέμεινε για λίγο κοντά στην ακτή, προκαλώντας τον θαυμασμό των παρευρισκόμενων, πριν επιστρέψει με ασφάλεια στα βαθιά.
Πρόκειται για έναν Γαλάζιο Καρχαρία (Prionace glauca), είδος κοινό στις ελληνικές θάλασσες αλλά ασυνήθιστο στις ακτές. Το είδος δεν είναι επιθετικό προς τον άνθρωπο και η αιτία εμφάνισης του είναι ο πιθανός προσωρινός αποπροσανατολισμός του νεαρού ζώου.
- Ο πρώτος Έλληνας που πάτησε στην Αμερική γεννήθηκε στο Αιγαίο και δολοφονήθηκε από ιθαγενείς
- Καιρός: «Καμπανάκι» για μποφόρ και ανησυχία για το μέτωπο στο Ωραιόκαστρο – Πού θα βρέξει σήμερα
- Τούνη: Απαντά για το βίντεο στο Μπαλί - «Μετά θάνατoν βλέπω να αναγνωρίζεται η αξία μου»
- Ωραιόκαστρο: Υποχωρούν οι φλόγες αλλά «απειλεί» το τοξικό νέφος – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.