Μενού
Αστυνομία στην Κρήτη
Επιχείρηση της αστυνομίας. | EUROKINISSI / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Καυστική ανακοίνωση κατά πρόσφατης διαταγής του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών.

«Έντονο προβληματισμό, αγανάκτηση και πολλά ερωτηματικά, ως προς τα πραγματικά της κίνητρα, προκαλεί η πρόσφατη διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με αντικείμενο τη δυνατότητα αξιολόγησης … από τα ίδια τα θύματα (!), των αστυνομικών που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας!», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι ένστολοι τονίζουν ότι «σύμφωνα με όσα δρομολογούνται με απίστευτη ελαφρότητα, υποχρεούμαστε, λοιπόν, να ρωτήσουμε τους «φωστήρες»:

  • Χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς καμία τεκμηρίωση και με επιχειρήματα που δεν αντέχουν στην κοινή λογική, ποιος ιθύνων νους μπορεί να μας εξηγήσει ή να μας διαβεβαιώσει για την κατάληξη μιας πιθανής, κακόβουλης κριτικής προς έναν αστυνομικό, όταν ο καταγγέλλων θα είναι ανώνυμος και ενδεχομένως αβάσιμη η καταγγελία του;
  • Πώς, τελικά, θα ελεγχθεί αυτός και η καταγγελία του για να αποδοθεί δικαιοσύνη και το κυριότερο
  • Πώς θα διορθωθούν υπαρκτά ή μη, κακώς κείμενα;».

Τι ισχυρίζονται οι αστυνομικοί

«Η λογική του «κυτίου παραπόνων» εφαρμόστηκε και αλλού. Ας ψάξουν, λοιπόν, τα αποτελέσματά του, αυτοί οι οποίοι σκαρφίστηκαν επικοινωνιακά τεχνάσματα και αν όντως θέλουν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα αποτελέσματα, δεν έχουν παρά να τοποθετήσουν ένα «κυτίο παραπόνων» έξω από το γραφείο τους στην Κατεχάκη. Είναι βέβαιο ότι θα εκπλαγούν από αυτά που ο κάθε ανώνυμος θ’ αφήσει μέσα...», υπογραμμίζεται στη συνέχεια.

«Ας ξεκινήσουν, επομένως, από τα του οίκου τους και αφού το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις πρωτοβουλίες τους, όσον αφορά στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, τότε ας συνεχίσουν στα αποδεκατισμένα, με δική τους ευθύνη, Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας για να δούμε τα έργα και τις ημέρες τους», αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

«Όταν αποτυγχάνεις να ελέγξεις τα του οίκου σου, όταν περιμένεις «φως» από αυτούς οι οποίοι ακόμα και σήμερα αποκαλούν τον αστυνομικό «μπάτσο», τότε ο μόνος δρόμος που σου μένει, είναι να πας σπίτι σου.

Δυστυχώς για εμάς, αλλά και για τον ελληνικό λαό, με αυτά σας τα καμώματα γελάνε και τα τσιμέντα της Κατεχάκη», επισημαίνεται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA