Μενού
Δικαστήριο
Αναμονής εκδίκασης απόφασης | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Αναβίωσε υπόθεση βιασμού του 2021 στον Βόλο όπου, όπως αναφέρει το gegonota.news, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης –η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη– σ' έναν 21χρονο για την πράξη που έγινε σε πάρτι ενηλικίωσης τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Οι ίδιες πληροφορίες για τη δικαστική υπόθεση στον Βόλο υπογραμμίζουν πως το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή του κατηγορουμένου, ο οποίος συνελήφθη σε ηλικία 18 ετών μετά από καταγγελία συνομήλική τους, ότι στο ίδιο πάρτι την κακοποίησε σεξουαλικά.

Η καταγγέλλουσα είχε καταθέσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ακροαματικής διαδικασίας πως εκείνο το βράδυ είχε ζητήσει να αλλάξει ρούχα και κατέβηκε σε ένα δωμάτιο στο υπόγειο μετά από υπόδειξη του οικοδεσπότη. Μαζί της ήταν και ο κατηγορούμενος ο οποίος προχώρησε στην πράξη του βιασμού και ενώ η κοπέλα του είχε τονίσει επανειλημμένως ότι  ήθελε να σταματήσει.

Βόλος: Τι είπε στην κατάθεσή του ο 21χρονος

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του κατάθεσης, ο 21χρονος στον Βόλο αρνήθηκε κάθε κατηγορία και περιέγραψε μία «φυσιολογική ερωτική πράξη, στην οποία η κοπέλα δεν εξέφρασε κάποια δυσφορία ή κάτι που να έδειχνε πως δεν έδωσε τη συναίνεσή της για την πράξη».

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως στο πάρτι ήθελε να συνευρεθεί ερωτικά με την κοπέλα και όταν η τελευταία του είπε πως μπορεί να κατεβεί στο δωμάτιο μαζί της, ο ίδιος κατάλαβε πως και η κοπέλα ήθελε να συνευρεθούν.

«Σε κανέναν άνθρωπο δεν θα έκανα κάτι τέτοιο» είπε για την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη ο κατηγορούμενος ενώ σε ερώτηση της έδρας για τον λόγο που η κοπέλα προέβη στην καταγγελία, απάντησε πως ίσως να μην της άρεσε που το έμαθε ο περίγυρος της.

Όταν ο εισαγγελέας της έδρας τον ρώτησε αν θέλει να πει κάτι στην κοπέλα ή στην οικογένεια της που βρίσκονταν σήμερα στο ακροατήριο ο κατηγορούμενος απάντησε «ένα μεγάλο γιατί;». Τον λόγο δηλαδή που η κοπέλα προχώρησε στην καταγγελία, τονίζοντας πως όσα ανέφερε ήταν ψέματα.

Βόλος: Η ποινή που επιβλήθηκε στον 21χρονο

Το δικαστήριο τελικά αφού συσκέφθηκε αποφάσισε την ενοχή του κατηγορούμενου κατά πλειοψηφία, 5-2, μειοψηφούντων δύο ενόρκων και επέβαλλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για την πράξη του βιασμού κάνοντας δεκτές και δύο ελαφρυντικές περιστάσεις.

Ο 21χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA