Μενού
dendias.jpg
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

«Θα μιλήσουμε σήμερα, εκτός από την Ουκρανία, για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας κατά την προσέλευσή του στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

«Αφενός μεν για να δούμε τι ευκαιρίες υπάρχουν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αλλά και για να δούμε τι συμβατότητες μπορεί να δημιουργηθούν για το Ελληνικό Σύστημα Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας.

Δένδιας: Η Επιχείρηση στην Ευθρά Θάλλασα

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια, θα συζητηθεί και η Ευρωπαϊκή Επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Επί του θέματος ο ΥΠΕΞ τόνισε ότι «θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της Επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση».

 

Οι «Ασπίδες» και ο ρόλος της Ελλάδας

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, αποκάλυψε ότι η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα για την «προστασία των πλοίων» θα ονομάζεται «Ασπίδες» (Aspides).

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι να αρχίσει στις 17 Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να αποφασιστεί ποια χώρα θα έχει τη διοίκηση, πού θα είναι η έδρα και τι θα παρέχουν τα κράτη-μέλη.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, που επικαλείται η ΕΡΤ, υπάρχει συζήτηση σε προχωρημένο στάδιο για αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας όσον αφορά στη διοίκηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA