Μενού
folli follie
Folli Follie | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δεν μπορεί να παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τους παραποιημένους ισολογισμούς της εταιρείας, με βασικούς κατηγορούμενους τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με εκείνο που ασχολήθηκε αρχικώς με την υπόθεση αλλά οδηγήθηκε σε αναβολή, λόγω αποχής των δικηγόρων.

Αντίθετοι στην παρουσία της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας δήλωσαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η προηγούμενη απόφαση για την αποβολή έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και για την παρούσα δίκη.

Δίκη Folli - Follie: Ποιοι κατέθεσαν σήμερα

Κατά τη σημερινή διαδικασία ξεκίνησαν και οι καταθέσεις μαρτύρων. Πρόκειται για επενδυτές, που παρίστανται στο δικαστήριο προς υποστήριξη της κατηγορίας και είχαν καταθέσει μηνύσεις όταν  αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 4 Οκτωβρίου.

Η δίκη και γιατί κατηγορούνται

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη παρουσίασε έντονο ενδιαφέρον, καθώς από το πρωί η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν κατάμεστη. Μεταξύ των ανθρώπων, που έδωσαν το παρών, ήταν ο ιδρυτής του ομίλου Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του, καθώς και ο γιος τους.

Πατέρας και γιος θεωρούνται βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση, για την οποία δικάζονται συνολικά 10 κατηγορούμενοι, καθώς τους αποδίδεται η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επί σειρά ετών και μέσω θυγατρικών του Ομίλου FF Group στην Ασία, εμφάνιζε μέσω εικονικών συναλλαγών και πλαστών τραπεζικών δεδομένων, εύρωστη εικόνα της εταιρίας, παραπλανώντας επενδυτές.

Η δικογραφία αναφέρει πως οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης καρπώνονταν τεράστια κέρδη από την χειραγώγηση της μετοχής της Folli Follie που εν συνεχεία «νομιμοποιημένα» κατέληγαν στην οικογενειακή περιουσία και σε αλλοδαπούς λογαριασμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.