Μενού
antistratigos dimitrios mallios
Ο αντιστράτηγος Δημήτρης Μάλλιος | Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  • Α-
  • Α+

Ο Δημήτρης Μάλλιος είναι ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας έπειτα από την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ενώ παράλληλα προάγεται από τον βαθμό του Υποστράτηγου σε εκείνον του Αντιστρατήγου. Ο νέος επικεφαλής της ΕΛΑΣ έχει πολύχρονη εμπειρία στον τομέα της προστασίας των συνόρων.

Συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2016 είναι προϊστάμενος στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Νωρίτερα, και για μία πενταετία βρισκόταν στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπηρετεί στο Σώμα από το 1985 έχοντας περάσει από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες ενώ από το 2005 ως και το 2010 ήταν στο τμήμα πληροφορικής της ΕΛΑΣ. Έχει διατελέσει επίσης μέλος του Συμβουλίου της FRONTEX.

Κατάγεται από το Γρανίτη Δράμας και γεννήθηκε το έτος 1963. Είναι κάτοχος πιστοποιητικών σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Διοίκηση και Οικονομία», «Ιατρική – Βιολογία – Ψυχολογία– Ναρκωτικά – AIDS», «Βασικές Αρχές Νομικής Επιστήμης», «Θεολογία», «Περιβάλλον και Οικολογία» και «Ιστορία – Αρχαιολογία – Τέχνη».

Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, αναφορικά με τη νομιμότητα της διοικητικής δράσης, τη διοίκηση δημόσιων Υπηρεσιών, τη διοίκηση ανθρώπινου παράγοντα, τη σύγχρονη δημόσια διοίκηση (κατευθύνσεις και προοπτικές), την αποτελεσματική επικοινωνία για ανοιχτή και διάφανη δημόσια διοίκηση και την εφαρμογή της αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών στη δημόσια διοίκηση.

Παρακολούθησε διάφορα συνέδρια με σκοπό την εξειδίκευση σε υπηρεσιακά θέματα επιχειρησιακού σχεδιασμού, Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων, Διαχείρισης Κρίσεων, Παιδικής Κακοποίησης, Κακοποίησης Ζώων. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA