Μενού
Fotia-parnitha
Φωτιά στην Πάρνηθα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ποινική δίωξη στον 45χρονο πρώην δικηγόρο άσκησε πριν από λίγο ο εισαγγελέας σχετικά με τη φωτιά, που εκδηλώθηκε για πρώτη φορά το μεσημέρι της Πέμπτης (24/08) στον Αυλώνα

Πιο συγκεκριμένα, ο 45χρονος είναι αντιμέτωπος με κακούργημα, καθώς κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση σχετικά με το πύρινο μέτωπο, το οποίο απασχόλησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις χθες. Ο ίδιος, μέσω του δικηγόρου του, φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ είπε πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, καθώς και ότι βρισκόταν στο εν λόγω σημείο, προκειμένου να εκτελέσει αγροτικές εργασίες.

Ο 45χρονος παραπέμφθηκε ενώπιον ανακριτή από τον οποίο, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Μέχρι τότε θα συνεχίζει να κρατείται στη φυλακή.

Τι λέει ο δικηγόρος του

«Ο άνθρωπος αυτός έχει σπουδάσει Νομική, αλλά έχει απωλέσει την δικηγορική ιδιότητα από επιλογή του εδώ και πολλά χρόνια. Έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία και για αυτό ασχολείται με αυτή. Έχει αναγνωρισμένα πολλά χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα» είπε αρχικά ο δικηγόρος του.

«Αυτή την στιγμή δεν έχει ασκηθεί καν ποινική δίωξη. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές» συμπλήρωσε, ενώ κατέληξε αναφέροντας πως «ο εντολέας μου αρνείται ότι έβαλε τις φωτιές. Δεν βρέθηκε ποτέ πάνω του εμπρηστικό υλικό.».

Ο 45χρονος πρώην δικηγόρος κατηγορείται για την πρόκληση 7 πυρκαγιών στην περιοχή του Αυλώνα που κατέκαψαν μέσα σε λίγες ώρες μια έκταση άνω των 50.000 τ.μ.

Τα ευρήματα στο σπίτι του, οι κινήσεις που έκανε όταν έμαθε πως τον έψαχναν αστυνομικοί, μαζί με μια σειρά από βίντεο και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής βρίσκονται στο μικροσκόπιο της έρευνας.

O 45χρονος παρουσιάστηκε μόνος σε αστυνομικό τμήμα και λίγο αργότερα σε έλεγχο που έγινε σπίτι του, βρέθηκαν πευκοβελόνες, φλόγιστρα και προσανάμματα, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι για όλες του τις μετακινήσεις χρησιμοποιούσε ένα ασήμι αυτοκίνητο.

Συνεχίζεται η αναζωπύρωση στην Πάρνηθα

Την ίδια ώρα, η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε στην Πάρνηθα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή «Φρούριο» Φυλής καλά κρατεί, καθώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν έχουν καταφέρει να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Ειδικότερα, μαίνεται και κινείται προς τα Δερβενοχώρια, με τη φορά του ανέμου όμως να βρίσκεται προς την πλευρά της Φυλής. Οι Πυροσβέστες εκτιμούν πως για αυτόν τον λόγο δεν έχει υπάρξει επέκταση του πύρινου μετώπου.

Η κατάσταση στα άλλα μέτωπα

Όπως αναφέρεται, στα υπόλοιπα μέτωπα, όπως τον Έβρο, τη Ροδόπη και τη Βοιωτία, οι δυνάμεις της Υπηρεσίας δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις, ενώ συνολικά αντιμετωπίζουν 111 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Στον Έβρο, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί, ενώ στη Ροδόπη, οι έντονες αναζωπυρώσεις τις μεσημεριανές ώρες δημιούργησαν μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς, γι αυτό το λόγο στις 15:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής.

Επίσης, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Ζάλτσα, Στείρι και Κυριάκι Βοιωτίας, στην Πύλη Τρικάλων και στη Βίτωλη Μακρακώμης Φθιώτιδας.

Σε διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στις περιοχές Ζαχάρω, Πύργο, Πηνειό και Ανδραβίδα της ΠΕ Ηλείας, επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ελληνικό Αργολίδας, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα και 2 Α/Φ. Τέλος, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Λάγιο Λακωνίας έχει οριοθετηθεί.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA