Οι επιστήμονες στην Κρήτη κατάφεραν να απαντήσουν στο ιστορικό ερώτημα ποιοι ήταν οι εκτελεσθέντες των Ναζί, που θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο στο Άδελε τον Ιούνιο του 1941. Από τότε οι 18 πατριώτες που θυσιάστηκαν ήταν χωρίς ταυτότητα.
Η τρέχουσα έρευνα του Εργαστηρίου Παλαιογονιδιωματικής και Εξελεκτικής Γενετικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας έχει στόχο να ορίσει το «Παν-γονιδίωμα του Κρητικού».
«Στόχος του εργαστήριου είναι η μελέτη του παρελθόντος μέσω του DNA με επίκεντρο τον άνθρωπο και τα αρχαιολογικά ευρήματα. Άλλες φορές απευθυνόμαστε εμείς στις πηγές αρχαιολογικού υλικού, όπως τα μουσεία και άλλες φορές όπως στην περίπτωση των κατοίκων του Άδελε, οι άνθρωποι απευθύνονται σε μας», εξηγεί στη Μηχανή του Χρόνου, ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Πουλακάκης.
Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.