Μενού
alkis_kampanos-diki
Δίκη Αλκη Καμπανού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Έφεση για την απόφαση κατά των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, εισαγγελέας Εφετών Νικόλαος Καλλίδης. Στην έφεσή του υποστηρίζει μεταξύ άλλων, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πως είναι εσφαλμένη η απόφαση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και θεωρεί πως έπρεπε να να είναι για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της οικογένειας του αδικηχομένου νέου στις αρχές της εβδομάδας.

Παράλληλα, για τρεις (1ο, 5ο και 12) εκ τους καταδικασθέντες που κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί θεωρεί ότι έπρεπε να κριθούν ένοχοι ο 1ος για ηθική αυτουργία και οι άλλοι δύο για αυτουργία στις πράξεις, όπως άλλωστε είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα. Τέλος, θεωρεί ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν θα έπρεπε να είναι βαρύτερες για κάποιες από τις πράξεις.

Σύμφvβα με το voria.gr, aυτό σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν στο Εφετείο εκ του μηδενός, δηλαδή πάλι για ανθρωποκτονία με δόλο ενώ οι τρεις που καταδικάστηκαν ως συνεργοί, θα δικαστούν ο ένας (1ος) ως ηθικός αυτουργός και οι δύο (5ος και 12ος) ως αυτουργοί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA