Μενού
tata
Οι θρυλικές «Αδελφές Τατά» | Σπύρος Μπιμπίλας/ Facebook
  • Α-
  • Α+

Η μια εκ των τεσσάρων «Αδελφών Τατά», η Νίκη Λεμπέση έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Τη δυσάρεστη είδηση για τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του στα social media.

«Η παλιότερη γενια μας αποχαιρετα σιγά σιγά... Η τρίτη από τις 4 θρυλικές αδελφές Τατά της αλησμόνητης "Οδού ονείρων" του 1962 του Αγαπημένου Μάνου Χατζιδάκι έφυγε στα 90 της ... Η Νίκη Λεμπέση που θεατρικά εμφανιζόταν επί μια 20ετία και κινηματογραφικά μόνο σε 4 ταινίες , τιμήθηκε κι από το ΤΑΣΕΗ στο ημερολόγιο του 2019 που είχε θέμα τους ηθοποιους άνω των 85 ετων.

Πρωτη συζυγος του άξιου και αλησμόνητου θεατρικού παραγωγού Γιώργου Λεμπέση και νονά της Σμαράγδας Καρυδη.Αργότερα ως Νίκη Αγγελοπούλου ίδρυσε εκπαιδευτήρια .Για την ιστορία οι αδελφες Τατά ήταν οι αξέχαστες Ζωή Φυτουση, η Σουλα Μπάστα κι η αγαπημένη μας και δραστήρια Μάρω Κοντού..Η εξόδιος ακολουθία θα γινει στην Καλαμάτα..Καλό ταξίδι αγαπημένη συνάδελφε». έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 
Η Νίκη Λεμπέση γεννήθηκε το 1934 στην Καλαμάτα. Είχε πολύπλευρες και αξιόλογες σπουδές, Μαθηματική Σχολή Αθηνών, Παιδαγωγική Ακαδημία, Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου και Θεάτρου Ι. Βαμβακά. Πρωτοεμφανίστηκε το 1956 με τον θίασο Γιώργου Λεμπέση, θιασάρχη και θεατρικού επιχειρηματία με τον οποίο και παντρεύτηκε. Εμφανίστηκε επίσης με πολλούς άλλους σπουδαίους θιάσους μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60, οπότε άρχισε να αποσύρεται από τις εμφανίσεις και στράφηκε στις παιδαγωγικές της ασχολίες. Το 1971 ίδρυσε τα «Εκπαιδευτήρια Νίκης Αγγελοπούλου» και το 1988 μια σχολή χορού στο Γαλάτσι. Επίσης εργάστηκε ως δασκάλα σε Δημοτικό σχολείο.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA