Μενού
didimoi_salonica
Ο Μιχάλης και ο Ανέστης Κόντης | Facebook
  • Α-
  • Α+

Θλίψη προκάλεσε η είδηση που έγινε γνωστή ότι έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, μια από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της Θεσσαλονίκης, ένας από τους αγαπημένους δίδυμους, ο Ανέστης Κόντης.

Μαζί με τον αδελφό του Μιχάλη, ο Ανέστης έδινε το «παρών» σε δημόσιες εκδηλώσεις, διαδηλώσεις(ειδικά σε αυτές τις ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας) και θεατρικές παραστάσεις.

Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και είχε νοσηλευθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

O Ανέστης Κόντης και ο αδερφός του Μιχάλης ήταν κάτι σαν «σήμα κατατεθέν» της πόλης, καθώς μετείχαν στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης και έδιναν πάντα το «παρών» στις εκδηλώσεις Pride.

Ο Ανέστης και ο Μιχάλης συνήθιζαν να κάνουν μαζί βόλτες στην πόλη, να παρακολουθούν παραστάσεις ή άλλες εκδηλώσεις. Μία από τις αγαπημένες τους συνήθειες ήταν να παρευρίσκονται και οι δύο στις πρεμιέρες του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, όπου συνομιλούσαν με τους καλλιτέχνες.

Η είδηση του θανάτου του Ανέστη έγινε γνωστή από τη σελίδα «Φίλοι των διδύμων Θεσσαλονίκης» στο Facebook.

Γεννήθηκαν στις 15 Μαρτίου 1952, στην Προσοτσάνη Δράμας. Τα παιδιά, λόγω της κατάστασης τους είχαν σταματήσει το σχολείο από τη Δ’ δημοτικού, όπως γράφει η «Μακεδονία». 

«Δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε καλά και για αυτό δε μάθαμε γράμματα. Πήγαμε στην πρώτη τάξη, μας προβίβασαν, μετά μας άφησαν, μετά μας προβίβασαν πάλι και μετά σταματήσαμε. Μας άρεσε το σχολείο, τα άλλα παιδιά μας αγαπούσαν, μας είχαν σαν αδέρφια» είχαν πει σε συνέντευξη τους στη «Μακεδονία». 

Ο Ανέστης ήταν η «φωνή» του Μιχάλη, ο οποίος παρότι ήταν πιο δυναμικός, ήταν αυτός που μιλούσε λιγότερο καθαρά. Ο πατέρας τους Κώστας Κόντης ήταν ζαχαροπλάστης και το 1971 ήρθε με τη σύζυγό του και τα δίδυμα στη Θεσσαλονίκη, όπου εργαζόταν στο ζαχαροπλαστείο «Φίνο» στη Λεωφόρο Στρατού στάση Ευζώνων. Σε αυτή τη γειτονιά έζησαν όλη τους τη ζωή οι δίδυμοι, σε ένα στενάκι απέναντι από το γαλλικό σχολείο.

Οι δίδυμοι ήταν από τους μεγαλύτερους θεατρόφιλους, πάντα ευπρόσδεκτοι στις παραστάσεις του ΚΘΒΕ, κι είχαν το δικό τους κομμάτι στην πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα που κόβει το θέατρο. Οι παλαιότεροι πολιτιστικοί συντάκτες θυμούνται ένα περιστατικό από τη δεκαετία του ’80. Σε μια παράσταση στο Θέατρο Κήπου εμφανίστηκε η Μελίνα Μερκούρη, οι δίδυμοι την πλησίασαν, και οι αστυνομικοί της συνοδείας της έσπευσαν για να τους απομακρύνουν.

Τότε έκπληκτοι την άκουσαν να τους φωνάζει πίσω με τα ονόματά τους, Ανέστη και Μιχάλη, και να τους ρωτά τι κάνουν. «Καλά» της είπαν, «η Δέσπω που είναι;» εννοώντας την ηθοποιό Δέσπω Διαμαντίδου.

Φανατικοί των ειδήσεων, προσπαθούσαν να καταλάβουν τον κόσμο γύρω τους μέσα από την επικαιρότητα που έδειχνε η τηλεόραση. Στη συνέντευξή τους στη «Μακεδονία», είχαν πει χαρακτηριστικά: «Τόσα λεφτά πήραμε ρε Σοφία δεν μπορούσαν να μην τα φαν και να κάνουν ένα ωραίο νοσοκομείο, έναν δρόμο. Τόσα λεφτά, που πήγαν;».

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...