Μενού
limani peiraia
Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μαζικά εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου αλλά και οι πρώτοι του Αυγούστου, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη τόσο στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας όσο και στις εθνικές οδούς Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πάνω από 70 χιλιάδες επιβάτες φεύγουν από το λιμάνι του Πειραιά από χθες Παρασκευή (28/07) μέχρι και την Κυριακή (30/07) ενώ αν προστεθούν και οι επιβάτες του Αργοσαρωνικού, ο αριθμός αναμένεται να φτάσει στους 90 με 100 χιλιάδες επιβάτες το τριήμερο.

Αντίστοιχα αυξημένη είναι και η κίνηση στη Ραφήνα.

limani
Ουρές για την επιβίβαση | Eurokinissi

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μέσος όρος παραμονής των αδειούχων στα νησιά αυτήν την περίοδο, είναι στις δέκα ημέρες ενώ δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες.

Οι επιβάτες καλό είναι να προσέρχονται στα λιμάνια αρκετή ώρα πριν, ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την επιβίβασή τους.

limani
Αδειούχοι του Αυγούστου στον Πειραιά | Eurokinissi

Ουρές στα διόδια

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση και στα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου με χιλιάδες αδειούχους να σχηματίζουν ουρές.

Στα διόδια της Ελευσίνας η ουρά ήταν το πρωί του Σαββάτου (29/07) από το ύψος της εξόδου της Αττικής Οδού.

Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που φεύγουν απλά και για μονοήμερη εκδρομή.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στην Αθηνών - Λαμίας.

diodia
Κίνηση στα διόδια | Eurokinissi

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA