Μία ασυνήθιστη τελετή έλαβε χώρα το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στην κοινότητα Δραβήσκου του Δήμου Νέας Ζίχνης, στις Σέρρες, καθώς πιστοί έκαναν λιτανεία για να βρέξει.
Οι κάτοικοι και οι αγρότες πλήττονται από παρατεταμένη ξηρασία. Όπως αναφέρει το serres24.gr, μαζί με τον ιερέα Παναγιώτη Γιαζιτζόγλου κατευθύνθηκαν στον ποταμό Αγγίτη και τέλεσαν λιτανεία.
Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Νέας Ζίχνης, Κώστας Νταράκης, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook:
«Εκ μέρος όλων θέλω να ευχαριστήσω τον πάτερ Panagiotis Giazitzoglou για την τέλεση της λιτανείας. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους ακολούθησαν περπατώντας μέσα στον καύσωνα από το χωριό μέχρι τον ποταμό Αγγίτη. Ο προφήτης Ηλίας να πρεσβεύει για ολους μας. Υ.Σ οι τοπικοί άρχοντες δεν εμφανίστηκαν τους δικαιολογώ θα ήταν κουρασμένοι από το χθεσινό πάρτι».
Ο ίδιος ανήρτησε βίντεο από τη λιτανεία:
Σε άλλο σημείο διακρίνεται ο αγιασμός των νερών σε ποταμό:
- Λιποθύμησε γυναίκα στη συνέντευξη Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές
- Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά: Οι περιοχές που θα είναι σαν φθινόπωρο
- Απίστευτο περιστατικό στο Παγκράτι: Οδηγός μηχανής ξυλοκόπησε 36χρονη επειδή δεν ήθελε να περιμένει να παρκάρει
- Μπεν Στίλερ: Πώς ένα tweet 3 λέξεων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μετά τους πυροβολισμούς στην Ουάσινγκτον
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.