Μενού
aerodromio-venizelos
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που προκάλεσε χάος στη Βαυαρία έχουν ακυρωθεί αρκετές πτήσεις από το «Ελ. Βενιζέλος» προς το αεροδρόμιο του Μονάχου.

Μάλιστα, από το Σάββατο έχουν ακυρωθεί 22 πτήσεις από και προς το Μόναχο. Να σημειωθεί ότι σήμερα αναχώρησαν δύο πτήσεις, από το ελληνικό αεροδρόμιο, μία της Lufthansa και μία της Skyexpress προς το Μόναχο.

Μάλιστα, αναμένεται να φτάσουν και δύο πτήσεις από την πόλη της Βαυαρίας στο «Ελ. Βενιζέλος», οι οποίες έχουν τον χαρακτηρισμό «Open Delay» προς το παρόν, δηλαδή ανοιχτή καθυστέρηση.

Για τους ταξιδιώτες που προσπαθούν να φύγουν από το Μόναχο γίνονται προσπάθειες από τις εταιρείες να μεταφερθούν σε άλλα αεροδρόμια όπου πραγματοποιούνται πτήσεις.

«Οι πτήσεις ξεκίνησαν ξανά από τις 6:00 π.μ. τοπική ώρα, παρότι αναμένονται διακοπές στην εναέρια κυκλοφορία», έγραψε στην ιστοσελίδα του το αεροδρόμιο του Μονάχου.

Χιόνια και στην Ολλανδία

Eξαιτίας της χιονόπτωσης που πλήττει την Ολλανδία και αναμένεται να κορυφωθεί μάλιστα τις επόμενες ώρες, δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, από και προς το Σίπχολ, το αεροδρόμιο του Άμστερνταλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα του αεροδρομίου, στις 12 τοπική ώρα σήμερα, ανέφερε ότι περίπου 150 εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις είχαν ματαιωθεί.

Παράλληλα, η αεροπορική εταιρεία KLM, ο βασικός χρήστης του αεροδρομίου, δήλωσε στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP ότι ματαίωσε 65 ευρωπαϊκές πτήσεις για το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στη Γερμανία πάντως, οι πτήσεις επαναλαμβάνονται από σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο του Μονάχου μετά την αναστολή τους χθες Σάββατο 2 Δεκεμβρίου λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που προκάλεσε χάος στη Βαυαρία. Ωστόσο, το σιδηροδρομικό δίκτυο αναμένεται να παραμείνει εκτός λειτουργίας τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

Μόναχο: Συστάσεις στους ταξιδιώτες

«Συνιστούμε στους ταξιδιώτες που πετούν σήμερα να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία αρκετά νωρίς για την κατάσταση της πτήσης τους πριν πάνε στο αεροδρόμιο», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η εναέρια κυκλοφορία διεκόπη το Σάββατο λόγω της έντονης χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας από Παρασκευή προς Σάββατο.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ήταν κλειστός όλη την ημέρα και η κυκλοφορία στην κεντρική γραμμή διακόπηκε εντελώς, όπως και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε όλη την περιοχή, οι κάτοικοι που θέλησαν να μετακινηθούν αντιμετώπισαν ακυρώσεις ή καθυστερήσεις τρένων.

Η σιδηροδρομική κυκλοφορία αναμένεται επίσης να αποκατασταθεί αργά κατά τη διάρκεια της Κυριακής, καθώς η χιονόπτωση έχει σταματήσει στο Μόναχο, ανέφερε η Deutsche Bahn.

Μόναχο: Αποκλεισμένοι Έλληνες

Μεταξύ των αποκλεισμένων ταξιδιωτών ήταν και αρκετοί Έλληνες, είτε ομογενείς που επιστρέφουν στην Ελλάδα, είτε τουρίστες που βρέθηκαν εκεί για αναψυχή ή ακόμα και για επαγγελματικούς λόγους.

Ένας Έλληνας ο οποίος βρέθηκε στη Φρανκφούρτη για ένα τριήμερο και παραμένει από το απόγευμα της Παρασκευής εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο του Μονάχου, μίλησε στον Alp[ha για την περιπέτειά του.

Διαβάστε επίσης: Χιονόπτωση ρεκόρ στο Μόναχο: Χάος στο αεροδρόμιο - Χιλιάδες νοικοκυριά στο σκοτάδι

«Από την Παρασκευή αργά το απόγευμα, είμαστε εγκλωβισμένοι. Δεν μας έκλεισαν κανένα δωμάτιο, κοιμόμαστε στην αίθουσα αναμονής. Μας έδωσαν ένα σακουλάκι με κάτι σταφίδες και καραμέλες και δύο κουπόνια των 15 ευρώ για την Παρασκευή και το Σάββατο», δήλωσε αρχικά, ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από τον τρόπο που τους μεταχειρίστηκε η αεροπορική εταιρεία.

Σε ερώτηση για το εάν πλέον το αεροδρόμιο λειτουργεί είπε «ανοίγει σιγά σιγά το αεροδρόμιο, αναθαρρήσαμε κιόλας, γιατί βγήκε ήλιος. Έχει σταματήσει να χιονίζει από το απόγευμα του Σαββάτου», ενώ συμπλήρωσε ότι «είμαστε απογοητευμένοι με τον τρόπο που μας μεταχειρίστηκε η εταιρεία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA