Μενού
Η Αργυρώ Κουτσουράδη
Η Αργυρώ Κουτσουράδη | Youtube
  • Α-
  • Α+

Η Αργυρώ Κουτσουράδη από τη Χίο ανακηρύχθηκε Αγρότης της Χρονιάς στην Ευρώπη, καθώς ήρθε πρώτη στην κατηγορία της για «το πιο Ανθεκτικό Έργο» (Most Resilient Project) στον 9ο διαγωνισμό του European Congress of Young Farmers.

Η νεαρή Χιώτισσα γεωπόνος, διαγωνιζόμενη με άλλους 3 νέους αγρότες από Πορτογαλία, Ρουμανία και Σλοβενία στην κατηγορία «Most Resilient Project» κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση με τη συστηματική της δουλειά πάνω στα αρωματικά φυτά και στην τυποποίησή της, με το Myrovolos Organics, σύμφωνα με το Neakriti

Τι δήλωσε πριν τη νίκη της

«Αρχικά είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να εκπροσωπήσω το νησί μου και την Ελλάδα στην Ευρώπη και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να φέρουμε το ευρωπαϊκό», είχε δηλώσει στην ΕΡΤ η Αργυρώ πριν αναχωρήσει για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στις Βρυξέλλες. 

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να υπάρχει καινοτομία, για να επιστρέψουν οι νέοι Έλληνες στον τόπο τους και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και την παραδοσιακή καλλιέργεια. Παράλληλα, έκρινε σημαντική τη σύναψη συνεργασιών με Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και ενώσεις ώστε να προωθηθεί η εξωστρέφεια των αγροδιατροφικών προϊόντων.

 «Πολλοί νέοι φοβούνται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα γιατί δεν υπάρχουν σωστά κίνητρα», τόνισε. «Ο πρωτογενής τομέας του μυροβόλου αυτού νησιού, λέγεται μυροβόλος και για άλλες καλλιέργειες πέρα των εσπεριδοειδών και της μαστίχας», πρόσθεσε.

Ποια είναι η Αργυρώ

Η Αργυρώ Κουτσουράδη καταπιάνεται με την καλλιέργεια και τυποποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, με την επωνυμία «Myrovolos Organics», τα οποία προωθεί στην Ελλάδα αλλά και σε επτά χώρες του εξωτερικού, ανάμεσά τους οι Γαλλία, Γερμανία, Φιλανδία, Ιταλία και ΗΠΑ.

Το 2010 κατάφερε να μπει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο τμήμα Γεωπονίας. Στο πρόγραμμα Erasmus, διεξήγαγε έρευνα για την επίδραση του εκχυλίσματος δυόσμου στη μείωση των επιπέδων νεανικού διαβήτη, που πραγματοποιήθηκε στη Lille της Γαλλίας.

Το 2015, εισήχθη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις μεταπτυχιακές σπουδές και περισσότερη εξειδίκευση πάνω στα αρωματικά φυτά, ενώ τον Οκτώβριο του 2015 δημιούργησε την Myrovolos Organics. Ένα όνομα εμπνευσμένο να χαρακτηρίζει την ταυτότητα των προϊόντων, τόσο για τον τόπο καταγωγής τους όσο και για την ιδιότητα τους ως βιολογικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA