Τη μεγαλύτερη χασισοφυτεία στην Ελλάδα με σχεδόν 8.500 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε η αστυνομία στη Θήβα και συγκεκριμένα σε αγροτεμάχιο στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ασφάλεια Θηβών σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής βρήκαν 8.342 δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτεμάχιο 114 στρεμμάτων στη θέση Βαγέικα Κωπαΐδας, ενώ συνελήφθη ο 44χρονος αγρότης, φερόμενος ως εγκέφαλος των εμπόρων ναρκωτικών. Παράλληλα, αναζητούνται πέντε συνεργοί του.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν την χασισοφυτεία «μαμούθ» ανάμεσα σε καλλιέργειες με καλαμπόκι. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, υπολογίζεται ότι θα έκοβε με τους συνεργάτες του 7,5 τόνους χασίς με τα κέρδη τους να αγγίζουν τα 15.000.000 ευρώ.
Το ύψος των δενδρυλλίων ήταν από 1,2 έως 3,5 μέτρα και σε αρκετά σημεία είχαν ξεπεράσει και το ύψος του καλαμποκιού. Τα 1.348 δενδρύλλια εκριζώθηκαν ενώ τα υπόλοιπα 6.995 καταστράφηκαν εντός του αγροτεμαχίου με καταστροφέα.
Εντός της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης τέσσερις σκηνές, είδη ένδυσης και τρόφιμα που χρησιμοποιούσαν οι φύλακες των δενδρυλλίων κάνναβης. Ο 44χρονος αγρότης εντός της ημέρας θα απολογηθεί στον Εισαγγελέα Θηβών.
- «Το δεύτερο και πιο ελεύθερο κοινοβούλιο»: Πού βρισκόταν το καφενείο της Αθήνας που έριχνε κυβερνήσεις;
- Από τη Θεσσαλία μέχρι την Κρήτη: 5 ζευγάρια πόλεων που θα έχουν για πάντα κόντρα
- Μαρία Καρυστιανού: Μετρά ημέρες για ανακοίνωση κόμματος; - «Ο Μάιος θα είναι ιστορικός μήνας»
- Η γνωριμία του Σακίλ Ο' Νιλ με τον Ταγίπ Ερντογάν είχε ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.