Την Πέμπτη (2/11), στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ για δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και Βομβαρδιστικών Αεροσκαφών Β-1Β της US European Command (USEUCOM) εντός του FIR Αθηνών.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, από ελληνικής πλευράς, στην άσκηση συμμετείχαν δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-4 της Αεροπορίας, σε αποστολές συνοδείας και παροχής Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης καθώς και μία ομάδα Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών (JTAC) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.
Η «στρατιά» των ΗΠΑ
Από τη μεριά των ΗΠΑ, συμμετείχαν βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-1Β και στοιχεία JTAC. Κατά τη διεξαγωγή της εκτελέστηκε εικονική προσβολή στόχων με κατάδειξη από τις ομάδες JTAC στο πεδίο βολής Γλαφυρών.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων ασκήσεων, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του επιπέδου ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.



- Βίντεο σοκ: Η στιγμή της σύγκρουσης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα
- Οργιάζουν οι φήμες για μυστικό γάμο για Ρονάλντο και Τζορτζίνα - Φρενίτιδα από μία φωτογραφία
- Ξέρουμε με σιγουριά ότι υπήρξε ο Όμηρος;
- Σε πύρινο κλοιό η Δυτική Αττική: Προς Μέγαρα κατευθύνεται η φωτιά - Νέα 112 για εκκενώσεις οικισμών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.