Μενού
poreia grigoropoulou
Πορεία για την επέτειο Γρηγορόπουλου 2023 | Eurokinissi/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Το απόγευμα της Τετάρτης (06/12) ξεκίνησε στα Προπύλαια η συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην επέτειο των 15 χρόνων από τη δολοφονία του από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Μετά τις 7 το απόγευμα άρχισε και η πορεία στο κέντρο της Αθήνας κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Η πορεία με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων έφτασε στο Σύνταγμα, όπου η ΕΛΑΣ έδωσε εντολή να κλείσει ο σταθμός του Μετρό. Μόλις πέρασε η πορεία, ο σταθμός του Μετρό δόθηκε ξανά σε λειτουργία.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, η πορεία κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια όπου υπάρχουν εστίες φωτιάς σε κάδους σε διάφορους δρόμους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, διαδηλωτές έχουν βάλει φωτιές σε αρκετούς κάδους στα Εξάρχεια, ενώ σε κάθε στενό της περιοχής επικρατεί ένταση και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως αναφέρεται, διαδηλωτές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες «απάντησαν» με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κάνοντας την κατάσταση στην περιοχή αποπνικτική.

poreia grigoropoulou
H πορεία στο σημείο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
exarheia poreia grigoropoulou
Φωτιές σε κάδους στα Εξάρχεια | Reader.gr

Εικόνες από τη μεγάλη πορεία

Δείτε εικόνες και βίντεο από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας:

epeteios grigoropoulou
Συγκέντρωση για την επέτειο Γρηγορόπουλου | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

epeteios grigoropoulou
Πανό στην πορεία για την επέτειο Γρηγορόπουλου | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
poreia grigoropoulou
Πορεία για την επέτειο Γρηγορόπουλου 2023 | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
poreia grigoropoulou
Πορεία Γρηγορόπουλου 2023 | Eurokinissi/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
poreia grigoropoulou
Πορεία Γρηγορόπουλου 2023 | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
poreia grigoropoulou
Στιγμιότυπο από την πορεία Γρηγορόπουλου 2023 | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

Η πορεία έφτασε στην πλατεία Συντάγματος. Υπολογίζεται πως είναι περισσότεροι από 8.000 διαδηλωτές ενώ έχουν φτάσει τις 67 οι προσαγωγές σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Nωρίτερα, έκλεισε η Πανεπιστημίου ενώ κάποιοι κάδοι είχαν πάρει φωτιά στην οδό Ιπποκράτους.

fotia kados
Φωτιά σε κάδο | Reader.gr

 

Μαθητική πορεία

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική πορεία ενώ ανάμεσα στα συνθήματα που «κυριάρχησαν» είναι το «αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», «Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» που αποτυπώνεται και στα πανό των διαδηλωτών.

Η πορεία ολοκληρώθηκε από μαθητικούς και φοιητικούς συλλόγους, ενώ τα αναρχικά μπλοκ κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ωστόσο, να τούς «κλείνουν» τον δρόμο.

Από το μεσημέρι η αστυνομία προχώρησε σε 47 προσαγωγές ενώ συνεχείς είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι προσαγωγές έγιναν γύρω από την Ομόνοια, την Πλατεία Αττικής και κοντά στα προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μικροένταση το πρωί στην Ομόνοια

Μικροένταση σημειώθηκε νωρίτερα στην Ομόνοια, στον σταθμό του Μετρό συγκεκριμένα, μετά τη λήξη της μαθητικής και φοιτητικής πορείας για τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Άγνωστοι μπήκαν στον σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια και προξένησαν μικρές ζημιές στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Μετρό, ενώ έσπασαν και μία κάμερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.