Μενού
Έρευνα της ΕΜΑΚ
Έρευνα της ΕΜΑΚ | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Οι αρχές έχουν εντοπίσει «κάποια ευρήματα» σχετικά με την υπόθεση εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι, με την έρευνα για τον εντοπισμό του να είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η οικογένεια εκφράζει φόβους για την τύχη του.

Ο 31χρονος αγνοείται από την Πέμπτη (4/1) και στην πόλη έχει στηθεί μεγάλη έρευνα, με τη συμμετοχή και συγγενικών του προσώπων, μεταξύ αυτών και ο θείος του.

Μιλώντας στο Action24, ο θείος αναφέρθηκε στον 50χρονο κρεοπώλη, που έχει συλληφθεί και κρατείται, αλλά και μοιράστηκε τους φόβους της οικογένειας.

Ο συλληφθείς, που κρατείται σχετικά με ένα μαχαίρι που έφερε παράνομα πάνω του, ισχυρίστηκε ότι είδε τον εξαφανισθέντα εκείνη τη μέρα, αλλά τον «άφησε σε μία ερημική περιοχή για να τον πάρει κάποιος φίλος του». Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, το ποιος είναι αυτός ο φίλος.

Όταν η μητέρα και ο θείος δήλωσαν την εξαφάνιση του 31χρονου, ο συλληφθείς «φεύγει να πάει σε ένα χωριό στην ορεινή Ναυπακτία για κυνήγι», κάτι που ο θείος έκρινε ως ύποπτο

Σχετικά με την έρευνα, επεσήμανε πως «είναι όλο το Μεσολόγγι έξω, δεν έχουμε αφήσει μεριά που δεν έχουμε ψάξει», αλλά δεν απέκλεισε την πιθανότητα να βρίσκεται εκτός της πόλης. «Αυτό φοβάμαι εγώ, το φοβάμαι πολύ» σημείωσε. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κατάθεση που έδωσε ένας φίλος του 31χρονου στις Αρχές, στην οποία ανέφερε ότι του ζήτησε να πάει να συναντήσει τον 50χρονο.

«Μην πας εκεί» φέρεται να του είπε, αλλά «πήγε και έγινε ό,τι έγινε» συμπλήρωσε ο θείος. Σημειώνεται πως ο αγνοούμενος συναντήθηκε με τον συλληφθέντα για να πάρει πίσω ένα σημαντικό ποσό που του είχε δανείσει, στη συνέχεια ωστόσο τηλεφώνησε στον ίδιο φίλο και του είπε πως τελικά θα πάνε για κυνήγι.

Ο 50χρονος ισχυρίζεται ότι έχει επιστρέψει τα χρήματα, κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά η οικογένεια του 31χρονου. 

Τέλος και ερωτώμενος εάν φοβάται μήπως έχει συμβεί κάτι κακό στον ανιψιό του, ο ίδιος είπε: «Όσο περνούν οι ώρες, πού να πάει το μυαλό μου; Μακάρι να ήταν για καλό, αλλά δεν νομίζω να είναι». 

Η ΕΜΑΚ στις έρευνες για τον 31χρονο στο Μεσολόγγι

Για την πορεία των ερευνών μίλησε, στο ίδιο μέσο, και ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός. 

Σημειώνεται πως οι δυνάμεις επιχειρούν «σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα στην περιοχή του Μεσολογγίου» και συμπλήρωσε πως πρόκειται για μία «βαλτώδη» και «επικίνδυνη» περιοχή. 

Στην επιχείρηση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ αλλά και δύο ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «διότι έχουν πολύ καλύτερη αίσθηση οσμής». 

«Έχουν βρεθεί κάποια ευρήματα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω» συμπλήρωσε ο ίδιος, ενώ, τέλος, εξήγησε πως οι έρευνες έχουν εστιάσει εκεί λόγω των στιγμάτων που έχουν δώσει κινητά τηλέφωνα. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA