Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών πραγματοποίησε επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών και κατάρτισης πλαστών εγγράφων. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άτομα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παράνομο όφελος που αποκόμιζε το κύκλωμα, ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια Ευρώ.
Η αστυνομική επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη, ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης (22/5) και σύμφωνα με την ΕΡΤ, έγιναν συνολικά τέσσερις έφοδοι σε διαμερίσματα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι ως εργαστήρια για τη δημιουργία πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Όπως φαίνεται και σε οπτικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα, ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια χρησιμοποιώντας πολιορκητικό κριό όπου εντοπίστηκαν πλαστά έγγραφα και σφραγίδες.
Όπως έγινε γνωστό από την υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών αρχικά έγιναν δώδεκα συλλήψεις που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε είκοσι, με το αρχηγικό μέλος να είναι ανάμεσά τους. Όλοι έχουν καταγωγή από τη Συρία και την Αίγυπτο.

Παράλληλα, έχει βρεθεί εξοπλισμός, χρήματα καθώς και πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες. Σύμφωνα με τις Αρχές, το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εμπλέκεται σε περισσότερες από 500 υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Το κύκλωμα είχε τέσσερα εργαστήρια στην Αθήνα, στον Πειραιά και στο Περιστέρι όπου έφτιαχναν τα πλαστά έγγραφα και τα προμήθευαν σε μετανάστες.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.