Μενού
oplo.jpg
Το όπλο που βρήκε η ΕΛΑΣ. | Ελληνική Αστυνομία.
  • Α-
  • Α+

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου ταυτοποίησαν τα στοιχεία δράστη επίθεσης, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο μαζί με συνεργό του, πυροβόλησαν δύο άνδρες, που παραθέριζαν στη Χαλκιδική.

Το ένα από τα δύο θύματα έχασε τη ζωή του και το άλλο τραυματίστηκε σοβαρά.

Τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου 2023 σε περιοχή της Χαλκιδικής, δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγισαν παραθεριστική οικία.

Δεν δίστασαν να πυροβολήσουν προς το εσωτερικό του κτιρίου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 39χρονου και τον τραυματισμό ενός 45χρονου, που διέμεναν μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς τους.

Από την εξερεύνηση που πραγματοποίησαν κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξωτερικά της οικίας 19 κάλυκες, ένα φυσίγγιο και μία γεμιστήρα όπλου.

Η έρευνα επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της διαδρομής που ακολούθησαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους.

Χαλκιδική: Τα ευρήματα της ΕΛΑΣ

Επιπλέον, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την οικία και σε δύσβατη θαμνώδη έκταση, εντοπίστηκε ένα πιστόλι ανατολικού τύπου που έφερε σιγαστήρα και γεμιστήρα με 5 φυσίγγια, μάλλινος σκούφος και ζευγάρι γάντια με ίχνη πυρίτιδας.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις και αναλύσεις των ευρημάτων διαπιστώθηκε η χρήση τους κατά την εγκληματική πράξη και σε συνεργασία με τις Διωκτικές Αρχές στο εξωτερικό, εξακριβώθηκε η συμμετοχή του άνδρα, ως ένας από τους φυσικούς αυτουργούς της ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας των ομοεθνών του.

Από την αξιολόγηση πληροφοριακών στοιχείων, φέρεται ότι το κίνητρο του εγκλήματος σχετίζεται με την αντιπαλότητα δύο εγκληματικών ομάδων, που δραστηριοποιούνται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και εδρεύουν στη χώρα καταγωγής τους.

Χαλκιδική: Συλλήψεις στο εξωτερικό

Ο παραπάνω αλλοδαπός συνελήφθη και παραμένει κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης της χώρας του, ως ύποπτος για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία δύο ατόμων, που έγινε τον περασμένο Μάρτιο στη χώρα τους.

Σε βάρος του εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοσή του στη χώρα μας.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων και των υπόλοιπων συνεργών του ή άλλων εμπλεκόμενων ατόμων. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA