Μενού
skulos
Σκύλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην κατασκευή νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς προχωρά ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου, μετά την έγκριση από τη Δημοτική Επιτροπή των όρων διακήρυξης του έργου, που ανοίγει τον δρόμο για τη δημοπράτησή του. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 334.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Η ίδρυση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα αποτελεί χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης, προβλέπεται να γίνει σε έκταση 5.755,83 τ.μ. εκτός σχεδίου πόλεως Αλιβερίου, εκτός ζώνης των 500μ. και εκτός ζώνης οικιστικού ελέγχου, στη θέση «Γούνια ή Κάμπος», εκεί που σήμερα στεγάζεται το προσωρινό καταφύγιο. Θα κατασκευαστούν δύο κτίρια, τα οποία θα έχουν δυνατότητα φιλοξενίας 70 αδέσποτων ζώων.

«Οι νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι οι πλέον σύγχρονες και θα ενισχύσουν σημαντικά την περισυλλογή, τη φιλοξενία και κυρίως τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας. Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα υγείας και σεβασμού και αφορά στην ποιότητα της καθημερινότητας όλων μας» τόνισε ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος. 

katafugio
Καταφύγιο | ΑΠΕ
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA