Μενού
tounel
Ο άτυχος Μανώλης Τσικνάκης | Φως στο Τούνελ / Mega
  • Α-
  • Α+

Φαντάροι στη βραχονησίδα Ρω την περίοδο που σκοτώθηκε ο 22χρονος Μανώλης Τσικνάκης οργανώθηκαν σε κοινό αγώνα μετά την προβολή της υπόθεσης στο «Φως στο Τούνελ» την προηγούμενη εβδομάδα με σκοπό να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται δείχνουν ξεκάθαρα πως η συγκριμένη υπόθεση είναι ένα θρίλερ για γερά νεύρα.

«Καθάρισαν με εντολή το χώρο πριν φτάσει η γιατρός»

Στρατιώτης που υπηρετούσε μαζί με τον νεαρό φαντάρο Μανώλη Τσικνάκη, που βρέθηκε νεκρός στη βραχονησίδα Ρω το πρωί της 27ης Ιουνίου του 2018, ήρθε σε επαφή με το «Τούνελ». Ο νεαρός θυμάται γεγονότα που συνέβησαν τότε.

«Έμαθα ότι κάποιοι στρατιώτες στην ουσία καθαρίσανε με εντολή το μέρος που σκοτώθηκε το παιδί πριν φτάσει η γιατρός. Αυτός που ήταν μαζί με τον Τσικνάκη στη σκοπιά, για δυο-τρεις μέρες δεν τον άφηναν να κυκλοφορεί, εκτός αν είχε δίπλα του στελέχη. Δεν τον βλέπαμε καν στο στρατόπεδο. Τον ρώτησα αλλά δεν έλεγε λεπτομέρειες, δε μίλαγε. Εγώ λέει άκουσα έναν πυροβολισμό, πήγα και είδα τον Μανώλη σε αυτήν την κατάσταση, μόνο αυτό μου είπε. Δεν έλεγε τίποτα άλλο».

Ο στρατιώτης μιλά και για όσα άκουσε σχετικά με το όπλο που βλήθηκε ο Μανώλης Τσικνάκης εκείνο το πρωινό.

«Με G3 θα είχε γίνει κομμάτια όλο το κεφάλι του, με αυτά που μας έλεγαν αυτοί. Ανοίγει όλο. Δηλαδή αν σε βαρέσει από την απόσταση που βλήθηκε ο Μανώλης, θα σου είχε φύγει όλο το κεφάλι. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά τα όπλα που είχαμε εμείς, τα πιο πολλά δε βαράγανε κιόλας. Διότι ήταν στραβά και πολλές φορές δεν οπλίζανε. Πηγαίναμε για βολές, βαράγαμε και 3 στα 5 ή 2 στα 5 δεν οπλίζανε. Ειδικά αυτά που ήταν πάνω στη βραχονησίδα που ήταν μέσα στη σκουριά».

«Άκουσα το μπαμ δυο ώρες νωρίτερα»

Με τον φαντάρο που άλλαξε στη σκοπιά ο στρατιώτης Μανώλης Τσικνάκης, επικοινώνησε το «Τούνελ» για να βρει την άκρη στο μυστηριώδη θάνατό του.

Θυμάται πως άκουσε ήχο πυροβολισμού και σηκώθηκαν μαζί με άλλους  στρατιώτες από τα κρεβάτια τους, για να δουν τι έχει συμβεί.

«Θα σας πω κάτι που θεωρώ σημαντικό. Αμέσως μετά την αλλαγή που έκανα στη σκοπιά με τον Μανώλη, γύρισα στο φυλάκιο, μια απόσταση μερικών λεπτών. Ξάπλωσα λίγο για να ξεκουραστώ πριν την πρωινή αναφορά. Έξι και τριάντα επτά ακούστηκε ένα δυνατό «μπαμ». Δεν μιλάμε για τις οκτώ και τριάντα που λένε...»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με την ώρα απαντά: «Είμαι απόλυτα σίγουρος για την ώρα. Όταν μάζευα το όπλο, είδα πως απέναντι υπήρχαν ακταιωροί από την πλευρά της Τουρκίας, που ήταν κοντά στο νησί, με όριο τα σύνορα. Ήταν πάνω από τρία πλοία, γιατί πιθανότατα να είχαν και εκείνοι ακούσει τον ήχο. Στην αρχή φοβηθήκαμε…Ακούσαμε το «μπαμ», είδαμε και τα πλοία και νομίζαμε πως κάτι έχει γίνει».

Ο σκοπός αλλάζει τη μαρτυρία του στο «Τούνελ»

Λίγη ώρα μετά, η Αγγελική Νικολούλη, ενημέρωσε τους τηλεθεατές και τους συγγενείς του άτυχου φαντάρου πως ο νεαρός στρατιώτης που άλλαξε στη σκοπιά ο άτυχος Μανώλης Τσικνάκης, επικοινώνησε ξανά με την εκπομπή.

Στέλνοντας μέιλ στο «Τούνελ» διορθώνει την ώρα που είπε αρχικά πως άκουσε τον πυροβολισμό.

«Σας ανέφερα πως ξύπνησα από πυροβολισμό στις 06:37. Ωστόσο, μετά από συζητήσεις με αρκετούς από τους τότε φαντάρους καθώς και με το τότε ζευγάρι μου στη σκοπιά, κατάλαβα ότι η ώρα αυτή μπορεί να μην ήταν ακριβής. Δεν επιθυμώ να ληφθεί υπόψη η συγκεκριμένη χρονική αναφορά, καθώς υπάρχει πιθανότητα να είναι εσφαλμένη και δεν επιθυμώ καμία παρανόηση  εξαιτίας αυτού. Επιβεβαιώνω ότι πράγματι ξύπνησα από πυροβολισμό και ότι η ώρα ήταν μετά τις 06:00 (περίπου) και ότι ο Μανώλης Τσικνάκης και ο φαντάρος της διπλανής σκοπιάς ήταν η αλλαγή μας εκείνη την ημέρα, εμείς είχαμε 03:00-06:00 και εκείνοι 06:00-09:00».

«Τον αυτοκτόνησαν τον Μανώλη»

Αμέσως μετά, στην εκπομπή τηλεφώνησε ο Βασίλης Πασαλάρης, ο οποίος υπηρετούσε μαζί με τον άτυχο Μανώλη και ήταν προσωπικός του φίλος. Η μαρτυρία του Βασίλη Πασαλάρη ήταν συγκλονιστική και καθήλωσε τους πάντες μέσα στο στούντιο.

«Και βέβαια φοβάμαι. Μόνο ένας βλάκας δε θα φοβόταν. Φοβάμαι για τη ζωή μου. Ο εχθρός είναι μεγάλος δεν είναι ένα μόνο άτομο. Φοβάμαι και εγώ και η οικογένειά μου. Το να ζεις, όμως, χωρίς αξιοπρέπεια είναι μεγαλύτερος φόβος. Έχουμε μαζευτεί 12 φαντάροι που ήμασταν τότε στη Ρω για να πούμε την αλήθεια. Ο φαντάρος που βγήκε νωρίτερα δε λέει την αλήθεια. Δεν είχε εκείνη τη στιγμή υπηρεσία. Δε λέω ότι λέει ψέματα εσκεμμένα αλλά ίσως τα έχει μπερδέψει στο κεφάλι του. Εγώ πήγα και είδα τον Μανώλη νεκρό. Κανείς δε με ρώτησε πως τον βρήκα. Ήταν παγωμένος όταν πήγα εγώ και τον βρήκα. Μήπως στις καταστάσεις οπλισμού δεν καταγράφονται όλα τα όπλα; Πήγαν στο σημείο και το καθάρισαν πριν γίνει έρευνα. Κανονικά μπουγάδα έκαναν και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε. Έχω πάει σε ψυχολόγους για να βγάλω από το μυαλό μου αυτό που είδα. Ξέρω πολύ καλά τι είδα. Ο Μανώλης δεν πέθανε στις 9 παρά. Ο Μανώλης δεν αυτοκτόνησε. Τον Μανώλη τον αυτοκτόνησαν» είπε ο Βασίλης Πασαλάρης ο οποίος στη συνέχεια παρέθεσε και άλλα στοιχεία όπως ότι τα στελέχη ενώ τους είχαν «τρελάνει στους συναγερμούς όλο το διάστημα πριν», άκουσαν τον πυροβολισμό και δε σήμαναν συναγερμό για να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί!

Στο τέλος της τηλεφωνικής του παρέμβασης ο Βασίλης Πασαλάρης άφησε τους πάντες άναυδους όταν είπε: «Αξιοπρέπεια μόνο και όλα θα πάνε καλά. Είμαι αισιόδοξος. Πριν κλείσω, έφαγα πολύ από το χρόνο σας, κάτι τελευταίο: Δεν έχω σκοπό να βλάψω τον εαυτό μου, δεν έχω σκοπό να αυτοκτονήσω, δεν οδηγώ υπό την επήρεια αλκοόλ, δεν κάνω χρήση ναρκωτικών ουσιών. Όποιος βλάψει εμένα ή την οικογένειά μου, να ξέρουν όλοι που είναι ο υπεύθυνος. Αυτό ήθελα να πω. Να είστε καλά»! Η Αγγελική Νικολούλη τον ευχαρίστησε και του τόνισε πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA