Μενού
pyrkagia
Πυρκαγιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνολικά 39 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Οι περισσότερες, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Νεότερα για τις φωτιές σε Νάξο, Εύβοια και Δαμάσι

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Κεραμωτή Νάξου.

Στο σημείο παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνεχίζουν να επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Άρμα στην Εύβοια ( δημοτική ενότητα Ληλαντίων Ευβοίας).

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14.15 το μεσημέρι και δεν απείλησε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου 'Αρμα.Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 6 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στην περιοχή Δαμάσι Τυρνάβου Λάρισας

Στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, η Ομάδα Σ.μη.Ε.Α. ΙΚΑΡΟΣ Θεσσαλίας και 4 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. 

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA