Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης η μεγάλη φωτιά στη Νάξο, σε δασική έκταση στην περιοχή Κινίδαρος, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται ολοένα και περισσότερο.
Όπως έκανε γνωστό η Πυροσβεστική, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν για την κατάσβεση και, πλέον από τους 13, επιχειρούν 33 πυροσβέστες, με μια (1) ομάδα πεζοπόρου της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 12 οχήματα.
Παράλληλα, στη φωτιά της Νάξου επιχειρούν:
- με ελικόπτερο του Π.Σ. επτά (7) πυροσβέστες από την 1η Ε.ΜΟ.Δ.Ε.
και ακτοπλοϊκώς:
- από τη Σύρο τέσσερις (4) πυροσβέστες με πλωτό μέσο του Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ και από τη Σαντορίνη τέσσερις (4) πυροσβέστες με δύο (2) οχήματα.
Επίσης, έχει προγραμματιστεί, τις βραδινές ώρες σήμερα (18-06-2025) να μεταβούν ακτοπλοϊκώς από την Πάρο τέσσερις (4) πυροσβέστες με δύο (2) οχήματα και από Πειραιά δέκα (10) πυροσβέστες με πέντε (5) οχήματα.
Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά τέσσερα (4) αεροσκάφη και δυο (2) ελικόπτερα.
Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ που πλησιάζουν το Ιράν - Ισχυρότερα από ολόκληρους στρατούς
- Το τελευταίο γεύμα θανατοποινίτη προκάλεσε τόσες αντιδράσεις, που καταργήθηκε για όλους
Ρωτήσαμε έναν δικηγόρο πόσο παράνομο είναι να κάνεις σεξ στο αυτοκίνητο
- Το Όσκαρ του Ελία Καζάν το 1999 και ένας «κόμπος στο στομάχι»: Η βράβευση ενός καταδότη
- Κλέλια Ανδριολάτου: H εντυπωσιακή Old Hollywood εμφάνιση στο Όσκαρ πάρτι του Έλτον Τζον
- Ξύλο μέρα-μεσημέρι: Οδηγός του ΟΑΣΘ κατέβηκε από το λεωφορείο και πιάστηκε στα χέρια με οδηγό ΙΧ
- Πατέρας Κλεομένη: «Οι δολοφόνοι να μην ξαναδούν το φως του ήλιου»
Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.