Μενού
fotia naxos
Φωτιά στην Κεραμωτή Νάχου | cyclades24.gr
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή Κεραμωτή στη Νάξο ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (14/07), καίει σε χαμηλή βλάστηση και - μέχρι στιγμής - δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις έχουν αυξηθεί και αυτήν την στιγμή επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Από αέρος, συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Όπως μεταδίδει το naxospresss, η φωτιά έχει ανέβει την πλαγιά στη Λαγκάδα της Κεραμωτής, κατευθύνεται προς Απείρανθο ενώ υπάρχουν αναφορές ότι κάηκαν κολώνες της ΔΕΗ και υπάρχει διακοπή ρεύματος σχεδόν στο σύνολο της ορεινής Νάξου (από Χαλκί έως Απόλλωνα).

Εθελοντές και υδροφόρες του δήμου και επαρχείου βοηθούν για τη κατάσβεση της φωτιάς ενώ αναμένονται και ενισχύσεις από Σύρο.

Σύμφωνα με ενημέρωση του cyclades24, η φωτιά αυτή την ώρα έχει φτάσει στην περιοχή Σίφωνες.

Ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων ενημερώνει τους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κατεύθυνσή  προς την Μονή και την Απείρανθο καθώς και προς τον Σταυρό της Κεραμωτής.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA