Μενού
fotia_naxos
Φωτιά στη Νάξο | naxospress.gr
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κεραμωτή Νάξου με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη προκειμένου να περιορίσουν την έκτασή της μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που θα επιχειρήσουν τα πρώτα εναέρια μέσα.

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων, έχει αναπτύξει πολλά μέτωπα και καίει χαμηλή βλάστηση κινούμενη, σύμφωνα με την πυροσβεστική, από την Κεραμωτή προς την Απείρανθο. Η εικόνα της πυρκαγιάς, αυτή την ώρα είναι κάπως είναι καλύτερη και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κάποιον οικισμό.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχυθήκαν με οχήματα από Πάρο και Σύρο, ενώ έφτασε στο νησί και ένα πεζοπόρο τμήμα (1η ΕΜΟΔΕ) από την Αθήνα. Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει ενημερώσει ότι δρόμος από τη Μονή και από την Απείρανθο προς τον Σταυρό Κεραμωτής παραμένει κλειστός. Σύμφωνα με το naxospress.gr η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική. Ο καπνός και η στάχτη έχει καλύψει τη Νάξο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καπνός έφτασε έως τη Σαντορίνη

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA