Μενού
Φωτιά τώρα στη Ρόδο
Φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Φωτιά τώρα ξέσπασε στην περιοχή του Βελεστίνου, στη Μαγνησία, στο δρόμο προς τον χωριό Αερινό. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο ελικόπτερα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν πληγεί και εκκενωθεί τρία σπίτια. Παράλληλα, μία κτηνοτροφική μονάδα έχει περικυκλωθεί από το πύρινο μέτωπο.

Το 112 απέστειλε μήνυμα στους κατοίκους των οικισμών Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιος Γεώργιος Φερών να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Ενεργοποίηση 112. Αν βρίσκεστε σε Βελεστίνο, Σέσκλο & Άγιο Γεώργιο Φερών παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή».

Παράλληλα, εξαμελές κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας με εντολή της Π.Υ. Βόλου ανακλήθηκε από τις θέσεις πυρασφάλειας και μεταβαίνει για συνδρομή σε φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου Βελεστίνου.

Οι πρώτες εικόνες από τη φωτιά στο Βελεστίνο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει πλησιάσει στον οικισμό των στρατιωτικών στο Βελεστίνο.

Η μάχη πλέον με τις φλόγες έχει μεταφερθεί εντός του οικισμού, ενώ σε αποκλειστικό βίντεο του Reader από τη μεγάλη πυρκαγιά φαίνονται πυκνοί καπνοί να έχουν κατακλύσει τον οικισμό.

Οι φλόγες έκαιγαν αγροτική έκταση, εξαπλώθηκαν και έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών στον Άγιο Γεώργιο Φερρών. ενώ σύμφωνα με το gegonota.news, απειλούνται κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή. 

Η Πυροσβεστική με ενάερια μέσα δίνει μάχη για να μην φτάσει η φωτιά στην Χαλυβουργία και στο εργοστάσιο ανακύκλωσης με τους τόνους από πλαστικές ύλες. 

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στα social media φαίνεται ότι η φωτιά πλησιάζει σπίτια και η πυροσβεστική κάνει έκκληση στους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής η πυρκαγιά ξεκίνησε πάνω από το Αερινό και με τον δυνατό αέρα εξαπλώθηκε και πλησίασε στις παρυφές του Βελεστίνου.

Η φωτιά βρίσκεται πλέον δίπλα στο δημοτικό γήπεδο και το δημοτικό σχολείο Βελεστίνου και οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με κατοίκους δίνουν μάχη για να οριοθετήσουν του μέτωπο.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο, οι φλόγες έχουν επεκταθεί σε αγρούς πολύ γρήγορα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει διακοπή ρεύματος στο Βελεστίνο.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Πάλτση

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι στην περιοχή Πάλτση του δήμου Νοτίου Πηλίου. Καίει ξερά χόρτα αλλά και δασική έκταση με κυπαρίσσια σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επί τόπου δίνουν τη μάχη 16 άνδρες με επτά υδροφόρες.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA