Φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην θέση Περδικοκορυφή του Δήμου Γόρτυνας, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για τη φωτιά περίπου στις 13:30, ενώ γα το έργο της κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ και 8 οχήματα καθώς και 1 ελικόπτερο ενώ στο έργο του Πυροσβεστικής συνδράμει και ο Δήμος Γόρτυνας με υδροφόρες.
Η περιοχή σήμερα είναι σε ακραίο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 5). Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ηρακλείου.
- Πυροβολισμοί σε σούπερ μάρκετ στη Μύκονο - Συναγερμός στην αστυνομία
- Συγκλόνισε η σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα: «Έφυγε το σώμα του, η ψυχή του είναι μαζί μου»
- Θεσσαλονίκη: Πληγωμένο «αετόπουλο» πήγε στο Μετρό με νταλκά: «Είναι φαντασμαγορικό, αλλά χώρισα»
- Πάνω από 17 εκατ. φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων στην πυρά - Μία ύποπτη «εθνική συμφιλίωση»
Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.