H Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (25/02) ότι το φορτηγό πλοίο CELSIUS LONDON, σημαίας Νήσων Μάρσαλ, εντόπισε και περισυνέλεξε 114 μετανάστες, σε θαλάσσια περιοχή 40 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.
Το φορτηγό πλοίο κατέπλευσε στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Μεσσαράς, όπου οι 105 από τους μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στα Χανιά, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χανίων.
Γαύδος: Τι συνέβη με τους μετανάστες
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών διεκόπη η διαδικασία της μετεπιβίβασης και το φορτηγό πλοίο έπλευσε στον κόλπο της Σούδας, όπου Περιπολικό Πλοίο του λιμενικού παρέλαβε και αποβίβασε με ασφάλεια τους εναπομείναντες 9 μετανάστες.
Το σύνολο των διασωθέντων φιλοξενούνται σε κτίριο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.
- Εφημερία 120 ωρών: Γιατρός κατέρρευσε μετά από 5 μέρες νον στοπ - «Επικοινωνιακά τεχνάσματα», λέει ο Γεωργιάδης
- Ελληνικό σουβλατζίδικο στο Παρίσι έχει ένα κάπως ερωτικό όνομα
- Το άγνωστο guest της Γιαννακοπούλου στο «Λόγω Τιμής» – Όταν μοιραζόταν το ίδιο πλάνο με τον Πυρπασόπουλο
- Ο ΕΟΦ «εξαφανίζει» 5 γνωστά προϊόντα από την αγορά: Δείτε ποια είναι
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.