Μενού
  • Α-
  • Α+

Με αφορμή την 20ή επέτειο λειτουργίας της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, η παραχωρησιούχος εταιρεία προχώρησε σε σημαντική έκπτωση στην τιμή των διοδίων για τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων (κατηγορία οχημάτων 2). Από την 1η Φεβρουαρίου και για όλο το 2024 θα έχουν έκπτωση 34%, που αντιστοιχεί σε 5 ευρώ. Το κόστος δηλαδή κάθε διέλευσης υποχωρεί από τα 14,7 στα 9,7 ευρώ.

Οι οδηγοί θα πρέπει να προμηθευτούν τον πομποδέκτη Green E-pass και να περνούν από την ειδική λωρίδα. Ο πομποδέκτης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από το όχημα του οποίου η άδεια κυκλοφορίας έχει δοθεί κατά την εγγραφή. Σε περίπτωση χρήσης από διαφορετικό όχημα, δεν υφίσταται η έκπτωση.

«H ‘‘Γέφυρα Α.Ε.’’ στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Πλέον, οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα απολαμβάνουν για το 2024 μια σημαντική έκπτωση για κάθε διέλευση, η οποία αγγίζει τα πέντε ευρώ. Αυτή η ενέργεια αφενός αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, αφετέρου καταδεικνύει ότι και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη μετάβαση προς βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Θα ήθελα από την πλευρά μου, να συγχαρώ την παραχωρησιούχο εταιρεία για την πρωτοβουλία της, η οποία ουσιαστικά ενθαρρύνει περισσότερους πολίτες να επιλέξουν οχήματα με χαμηλές εκπομπές ρύπων και συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου περιβάλλοντος», δήλωσε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μετά τη συνάντησή της με τα στελέχη της «Γέφυρα ΑΕ». 

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA