Μενού
pavlos fissas
Ο Γιάννης Μάγγος με τον Παναγιώτη Φύσσα
  • Α-
  • Α+

Στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι, σαν σήμερα δέκα χρόνια μετά, βρέθηκε και ο Γιάννης Μάγγος με τον πατέρα του αντιφασίστα μουσικού, Παναγιώτη.

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, για τον θάνατο του οποίου στον Βόλο κατηγορούνται τρεις αστυνομικοί για επικίνδυνη σωματική βλάβη, συνάντησε τον πατέρα του Παύλου Φύσσα στο σημείο που δολοφονήθηκε ο μουσικός, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Όχι στην αστυνομική βία».

pavlos fissas
Ο Γιάννης Μάγγος με τον Παναγιώτη Φύσσα

«Δεν έχουν δικαίωμα να δολοφονούν»

Στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους λίγο πριν την έναρξη της πορείας, ο Γιάννης Μάγγος ανέφερε ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να δολοφονεί «τα παιδιά μας, τα παιδιά του ελληνικού λαού».

«Είναι τα παιδιά μας, είναι τα παιδιά του ελληνικού λαού, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να δολοφονούν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά βρίσκουν μιμητές στην κοινωνία, οι οποίοι τολμούν με μία κλωτσιά να δολοφονούν ή να δίνουν χαριστικές βολές στους συμπολίτες τους.

Οφείλουμε να αντιδράσουμε, οφείλουμε να σηκώσουμε αναχώματα απέναντι σε αυτήν τη σαπίλα, οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας, οφείλουμε να είμαστε ψηλά κόντρα στον φασισμό, κόντρα στη ρατσιστική βία, κόντρα στην αστυνομική βία. Ούτε βήμα πίσω».

Νωρίτερα, στην οδό «Παύλου Φύσσα» βρέθηκε η Μάγδα Φύσσα, λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία μνήμης των δέκα χρόνων από τη δολοφονία του γιου της.

Η μητέρα του «KillahP», σε μία συγκινητική στιγμή, φίλησε το μνημείο που έχει στηθεί για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού από το μέλος της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα στο Reader

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA