Αυτό είναι το .doc, το νέο video project του Reader. Μέσα από αυτό, θα καταπιανόμαστε με θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας προσπαθώντας να τα ερμηνεύσουμε, να τα εξηγήσουμε ή να τα αποδομήσουμε μακριά από στερεότυπα και προκαθορισμένες απόψεις αλλά με αποκλειστική βάση μας την έρευνα, τα στοιχεία και τις γνώμες των ειδικών.
Στο τρίτο επεισόδιο της νέας σειράς θα ασχοληθούμε με ένα ζήτημα που αφορά ολοένα και πιο πολλούς πολίτες, ιδίαιτερα στην Αθήνα, και έχει να κάνει με την κίνηση στους δρόμους.
***
Στην Κηφισίας επικρατεί χάος, στην Αττική Οδό καθυστερήσεις, ο Κηφισός μοιάζει με απέραντο πάρκινγκ, οι δρόμοι είναι στα κόκκινα και οι οδηγοί πρέπει να οπλιστούν με υπομονή. Οι παραπάνω τίτλοι ειδήσεων έχουν εξελιχθεί σε μια εφιαλτική πραγματικότητα για εκατομμύρια οδηγούς καθημερινά. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: Γιατί έχει τόσο πολλή κίνηση στην Αθήνα;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην ειδική λίστα του TomTom, που μετράει την κίνηση σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο, η Αθήνα ήταν 31η. Τι σημαίνει αυτό;
Ότι έχει περισσότερη κίνηση όπως το Σίδνει, το Βερολίνο, η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη, η Κωνσταντινοπούλη και το...Κάιρο. Όλες αυτές και πολλές ακόμη βρίσκονται χαμηλότερα στη σχετική λίστα. Με άλλα λόγια, όλες οι μεγάλες πόλεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την κίνηση. Λίγες όμως είναι αυτές στις οποίες η κατάσταση είναι χειρότερη από την Αθήνα.
Στο .doc με τη βοήθεια των ειδικών και στοιχείων προσπαθούμε να εξηγήσουμε τον λόγο αυτής της τόσο μεγάλης αύξησης στην πόλη.
Tο .doc είναι το νέο video project του Reader για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας