Μενού
statha-alexandropoulou
Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Περικοπή της μισής σύνταξης χηρείας επειδή η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ εξισώνεται με εργατικό δυστύχημα και όχι με «έγκλημα κατά της ιδιότητας», καταγγέλλει η Στάθα Αλεξανδροπούλου. 

«Δεν υπάρχει κανένα νομοθετικό πλαίσιο που καλύπτει τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου. Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απλή δολοφονία. Στο πλαίσιο ότι τον Γιώργο τον σκότωσαν μισή ώρα μετά το πέρας της εργασίας του, αυτοδικαίως ο ΕΦΚΑ τον βάζει ως εργατικό», είπε η Στάθα Καραϊβάζ στον ΑΝΤ1. 

«Είναι για εμένα κάτι λυπηρό που δεν μπορώ να ανεχτώ σε μία συμπαγή δημοκρατία να μην υπάρχει ένα ιδιώνυμο που να κατατάσσει σε ένα πλαίσιο τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου. Είναι λυπηρό για τη δημοκρατία και η αντιμετώπιση του κράτους προς τους δημοσιογράφους, πως υπάρχει ιδιώνυμο ακόμα και για τους υγειονομικούς και τους εφοριακούς που πάνε σε ένα μαγαζί και τους προπηλακίζουν», επεσήμανε. 

«Για τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου, δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. Βάσει αυτού, επειδή είμαι εργαζόμενη χήρα κόβουν τη σύνταξη κατά 50% μετά τα πρώτα τρία χρόνια. Αυτό που θέλω και θα κυνηγήσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, το έγκλημα του Γιώργου να ανακηρυχτεί ως έγκλημα κατά ιδιότητας. Το χρωστάω στον Γιώργο ως σύντροφός του αυτά τα 31 χρόνια και ως φίλη του 34 χρόνια. Είναι θέμα τιμής», ανέφερε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA