Εισαγγελική παρέμβαση για το καθεστώς επαναλειτουργίας της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, όπου έχασε τη ζωή της πέρσι τον Αύγουστο ένα 8χρονο κοριτσάκι από πνιγμό σε πισίνα, καθώς ο εισαγγελέας Εφετών παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα.
Πιο συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Νικολόπουλος, με εντολή του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου (Χαλκιδικής), ζήτησε να διερευνηθεί εάν λειτουργεί νόμιμα η κατασκήνωση.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο πλαίσιο της έρευνας θα ζητηθεί να προσκομιστούν τα έγγραφα επαναδειοδότησης της κατασκήνωσης, η λειτουργία της οποίας είχε ανασταλεί για την περυσινή κατασκηνωτική περίοδο, μετά το δυστύχημα, με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Χαλκιδική: Τι ψάχνει ο εισαγγελέας για την κατασκήνωση
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα εστιάζει στο εάν στοιχειοθετείται η πράξη της παράβασης καθήκοντος. Εξάλλου, με την ίδια παραγγελία, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να ενημερωθεί για την πορεία της ποινικής έρευνας όσον αφορά τυχόν ευθύνες των αρμόδιων σχετικά με τον θάνατο του 8χρονου κοριτσιού.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το δυστύχημα είχε δοθεί εντολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου για διενέργεια προκαταρκτικής εξέταση με διερευνώμενο αδίκημα την ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στο πλαίσιο αυτό, κλήθηκαν να παράσχουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου πέντε πρόσωπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα περατώθηκε στις αρχές της άνοιξης, όταν ολοκληρώθηκε και ενσωματώθηκε στη δικογραφία το πόρισμα του ιατροδικαστή, με τον θάνατο του κοριτσιού να αποδίδεται σε πνιγμό. Έκτοτε η δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία Πολυγύρου και αναμένεται να χρεωθεί σε εισαγγελικό λειτουργό για να αξιολογηθούν τα ευρήματά της.
- LIVE από τη Μέση Ανατολή: Εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Επιθέσεις με drones από το Ιράν
- Το δραματικό τηλεφώνημα Χριστοδουλίδη, η θεσμική στάση του ΠΑΣΟΚ και πόσο πραγματικά κινδυνεύει η Σούδα
- Γλυφάδα: 24χρονος «κάρφωσε» στυλό στο πρόσωπο ενός 38χρονου μέσα σε λεωφορείο
- Σειρήνες στην Κύπρο και ένας κόσμος όπου τίποτα δεν είναι πια αδιανόητο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.